De Jeugd van Tegenwoordig, Lola Kite en I Am Oak genomineerd voor 3VOOR12AWARD De Jeugd van Tegenwoordig, Lola Kite en I Am Oak genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Rudy Mackay maakt drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

, Tamara Jansen

De Jeugd van Tegenwoordig, Lola Kite en I Am Oak genomineerd voor 3VOOR12AWARD

Rudy Mackay maakt drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

Tamara Jansen ,

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt.

Rudy Mackay maakt drie genomineerden bekend in 3VOOR12RADIO

Op 8 september wordt de achtste 3VOOR12AWARD uitgereikt voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. Wie volgt De Staat, De Jeugd van Tegenwoordig, Aux Raus, Opgezwolle, at the close of everyday, Voicst en Moss op? September lijkt nog ver weg, maar deze week worden in 3VOOR12RADIO alvast de twaalf genomineerden bekendgemaakt. Gisteravond belde Rudy Mackay met drie genomineerden.


De Jeugd van Tegenwoordig, genomineerd met De Lachende Derde

De derde plaat, De Lachende Derde kwam in november uit. Inmiddels zijn we met Sterrenstof, Elektrotechnique en Get Spanish alweer drie hits verder. Rudy Mackay belt met Willie Wartaal over de 'zomerplannen'. Hij is niet goed te verstaan, hij zit namelijk in de auto naar club Air, Amsterdam waar de Jeugd van Tegenwoordig een show geeft op een schoolfeest. Deze zomer is De Jeugd te zien op onder andere Lowlands en Sziget. "Onze teksten in het Hongaars? Dacht het niet, De Jeugd is niet van het aanpassen." Rudy Mackay vertelt dat het viertal is genomineerd voor een 3VOOR12AWARD. "Huh? Die waren laatst toch ook al, die 3FM Awards?" Als het eenmaal duidelijk is dat het hier echt over 3VOOR12 gaat, reageert hij enthousiast. "Whoeh! En terecht. Die jury, zijn dat vrienden van mij toevallig?"


Lola Kite, genomineerd met Lights
 
Lola Kite bracht begin dit jaar debuut Lights uit. De band is net terug van Oerol en Metropolis, en hebben ook deze zomer een aantal plannen vertelt Keez Groenteman aan Rudy Mackay: "We gaan tien dagen naar Zeeland om wat nieuwe nummers te schrijven. Daarnaast ben ik ook bezig met mijn soloproject High the Moon. Binnenkort verschijnt de plaat bij Excelsior. Maar we genieten ook van het mooie weer en zitten veel in het park." En ze zijn genomineerd voor de 3VOOR12AWARD, weet Rudy Mackay te vertellen: "Echt waar? Dat is te gek, geweldig! Een nominatie is een mooie blijk van waardering, dat merkten we ook bij de 3FM Awards. We zijn nog niet zo lang bezig en dan is zoiets heel erg mooi om te horen. Het zou te gek zijn om hem ook te winnen, maar een nominatie en een gezellige avond is ook al leuk voor ons."


I Am Oak, genomineerd met Oasem


Oasem kwam in mei uit. Een reis door Finland inspireerde Thijs Kuijken voor deze plaat. Hij overwoog zelfs in Finland te blijven, maar er was te veel om achter te laten. Inmiddels is de plaat ook uitgebracht in buurlanden Duitsland en België. In augustus staat er een kleine tour gepland bij de oosterburen. Rudy Mackay probeert Kuijken tevergeefs te bellen. Er zit niets anders op dan een voicemail inspreken met goed nieuws: "Hoi Thijs, je zou gebeld worden onder het mom van een leuk smoesje, maar ik heb je wat anders te vertellen. Je bent genomineerd voor de 3VOOR12AWARD." Maar he, dan bellen we hem zelf toch even. Kuijken heeft de voicemail nog niet gehoord: "Mijn telefoon zat in de oplader. Ik zag dat ik een gemiste oproep had, maar dat ik genomineerd ben wist ik nog niet. Cool!"

Vanavond maakt Rudy Mackay de laatste drie genomineerden voor de 3VOOR12AWARD bekend in
3VOOR12RADIO. Luister tussen 22.00 en 01.00 naar 3FM. Hou 3VOOR12 in de gaten voor alle genomineerden, nieuws over de artiesten en de road to de uitreiking.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12