3VOOR12 Draait (26): Club Llow, Cities Aviv en Glastonbury 3VOOR12 Draait (26): Club Llow, Cities Aviv en Glastonbury

De favorieten van de redactie

, Tamara Jansen

3VOOR12 Draait (26): Club Llow, Cities Aviv en Glastonbury

De favorieten van de redactie

Tamara Jansen ,

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Single van de week
Bombay Bicycle Club - Shuffle (Universal)

3VOOR12 Album van de week
Foster The People - Torches (Sony)

3FM Album van de week
Foster The People - Torches (Sony)

3FM Megahit
Brooke Fraser - Something In The Water (Warner)


DE TOP:

1.
Club Llow (radiouitzending, 30 juni 2011, vanuit Desmet)
"
Vooral dEUS was voor mij een hoogtepunt, ik ben sinds jaar en dag fan van Tom Barman en zn mannen." (Roosmarijn Reijmer)
"Altijd leuk om weer eens een grote show uit Desmet te doen met veel livemuziek." (Menno Visser)
"Los gezelligitos, donde esta genietos, need I say more?" (Tamara Jansen)
"
dEUS speelde misschien wel strakker dan ook,maar was toch los genoeg was om een goede set neer te zetten met nieuwe nummers die doen uitkijken naar het nieuwe album." (Stephan van Peursem)
"Een mooie avond die zorgt voor heel veel Zin In Lowlands" (Willem van Zeeland)

2. Cities Aviv - Digital Lows
"
De plaat is gevuld met toffe hiphop tracks ondersteund door goede elektronica. Heerlukk." (Tamara Jansen)
"Gewoon een erg goede en frisse hiphopplaat." (Stephan van Peursem)
"Cities Aviv valt bij mij vooral op door de muzikale omlijsting." (Jochem Boom)

3. Glastonbury
"
Hoogtepunten: Elbow, Mumford and Sons en de benen van Beyonce, maar de aangenaamste verrassing was voor mij Janelle Monae. De geest van James Brown huist in haar. Kijk maar naar Tightrope." (Roosmarijn Reijmer)
"De BBC heeft het Glastonbury festival weer fantastisch vastgelegd. Thuis op de bank heb ik vooral genoten van Elbow, Mumford & Sons en Fleet Foxes." (Jochem Boom)

4. Destroyer live in de Tolhuistuin, Amsterdam, 29-06-2011
"Wat een songs heeft hij, en wat een gluiperig gladde band, in a good way. Een saxofoon- en een trompetsolo dwars door elkaar, wat wil je nog meer?" (Atze de Vrieze)

5.
Beyonce -  I Care (track van het album ‘4’, Sony)
"I Care heeft alles: spanning, een topproductie, een verhaal, opbouw en haar geweldige zang en dictie." (Erik Zwennes)

6.
Other Lives - For 12 (single)
"De single klinkt als een folky Western-soundtrack die de strijkers heeft geleend van Kid A. Eind augustus verschijnt debuutalbum Tamer Animals in Europa, het zal me benieuwen of de rest van de plaat net zo goed is" (Timo Pisart)

7.
Awakenings Festival - Spaarnwoude (festival)
"Binnen een paar uur naar Derrick May & Kevin Saunderson, Dave Clarke en Laurent Garnier leidt bij mij tot het voornemen om weer eens wat vaker een techno feestje op te zoeken." (Willem van Zeeland)

8.
Kyuss Lives live @ 013, Tilburg, 30-07-11
"Je hebt van die concerten waar je je ogen dicht doet en jezelf even die beul waant die daar zo gruwelijk op die gitaar staat te hengsten." (Ingmar Griffioen)

9. Work Drugs - Rad Racer (Summer Heart remix)
"Zelf noemt het duo uit Philadelphia het smooth-fi, dus het klinkt als een muzikale milkshake. Me Like. Met een rietje." (Menno Visser)

10.
Radio Soulwax iPhone app
"Geniaal en kostbaar idee: de gebroeders (een woord dat je enkel nog voor hen gebruikt) DeWaele hebben hun verzamelwoede omgezet in 24 mixen van een uur, die de komende maanden gratis beschikbaar komen op de iPhone. Een ambitieus plan met heel veel haken en ogen, waarover Stephen Dewaele maandag meer vertelt op 3VOOR12." (Atze de Vrieze)


DE LIJSTJES

INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Kyuss Lives live @ 013, Tilburg, 30-07-11
Je hebt van die concerten waar je je ogen dicht doet en jezelf even die beul waant die daar zo gruwelijk op die gitaar staat te hengsten. Zo ook donderdagavond, en dat terwijl Bruno Severy (Arsenal) toch echt het enige niet oorspronkelijke lid was bij deze Kyuss-reunie. De bescheiden Belg speelde zelfs de partijen van Josh Homme. Daarnaast toonde Brant Bjork zich weer een zeer benijdenswaardige drummer, had bassist Nick Oliveri er duidelijk zin in en speelde de band speciaal (voor 013/Tilburg?) een set van drie uur! #epic

Twilight Singers live @ Tivoli de Helling, Utrecht, 28-07-11
Je hebt van die concerten waar je je ogen dicht doet en jezelf even die beul waant die daar zo gruwelijk op die gitaar staat te hengsten. En je hebt concerten waarbij je je, met de ogen toe, even in die man met die machtige stem verplaatst. In die zanger die je zo terug je jeugd in slingert. Mark Lanegan krijgt je zover, maar zijn vriend Greg Dulli zeker ook. De ex-Afghan Whig deed met zijn Twilight Singers Tivoli de Helling aan. En dat was goed, bij vlagen intens of schoon, maar wel een tikkeltje te hard. De man zal op z'n 46e misschien wat dovig worden.

Wovenhand @ Roadburn 2011
Je hebt van die concerten waar je je ogen dicht doet en jezelf even dat godsdienstige genie waant dat daar zo bevlogen zit te spelen en het publiek afwisselend behekst en provoceert. Ware het niet dat ik backstage aan het werk was... Must see show van waanzinnig interessante performer, en zelfs voor hardcore fans naar verluidt een exceptioneel intens optreden: eeuwig zonde. Maar David Eugene Edwards doet het ook vanuit de speakers. Voivod en de rest van de verse Roadburn sets luister je hier.


ROOSMARIJN REIJMER DRAAIT:

dEUS- Constant Now
Gisterenavond werd de officiele Lowlands preparty Club Llow gehouden. Van 19 tot 01 uur live op 3FM en 101TV met optredens van DeWolff, Jeugd van Tegenwoordig, Chef's Special en dEUS. Vooral die laatste was voor mij een hoogtepunt, ik ben sinds jaar en dag fan van Tom Barman en zn mannen. Dit is hun nieuwste single, aangezien die nog niet officieel uit is, even een liveclip:
 
Glastonbury
Heel het weekend ziek op de thuis liggen is een straf, behalve als het Glastonbury weekend is. Op BBC 2,3, en 4 kon ik uitstekend de sfeer meekrijgen en veel concerten checken. Hoogtepunten: Elbow, Mumford and Sons en de benen van Beyonce, maar de aangenaamste verrassing was voor mij Janelle Monae. De geest van James Brown huist in haar. Kijk maar naar Tightrope. Volgende vrijdag op North Sea Jazz, ik kan niet wachten.


MENNO VISSER DRAAIT:

Jono Mccleery - The Garden (b-kant single Wonderful Life Counter/PIAS)
Jazzy singer-songwriter met popfeel. Always check the b-side: The Garden. Blijkt een briljante brok Fink on speed. Ook voor fans van James Blake of Jamie Woon.

Work Drugs - Rad Racer (Summer Heart remix)
Met dit soort tunes mopper ik minder over het eerste muzikale halfjaar van 2011 dan over het eerste muzikale halfjaar 2010.
Zelf noemt het duo uit Philadelphia het smooth-fi, dus het klinkt als een muzikale milkshake. Me Like. Met een rietje.

Club Llow (radiouitzending, 30 juni 2011, vanuit Desmet)
Altijd leuk om weer eens een grote show uit Desmet te doen met veel livemuziek. Veenstra en Roos waren in hun element.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Destroyer live in de Tolhuistuin, Amsterdam, 29-06-2011
Dan Bejar van Destroyer is helemaal niet de gestileerde dandy die zijn muziek oproept. Een excentriekeling is hij wel, met zijn slordige jasje en afwezige blik. Maar wat een songs heeft hij, en wat een gluiperig gladde band, in a good way. Een saxofoon- en een trompetsolo dwars door elkaar, wat wil je nog meer? Voor wie er niet was: herkansing op Lowlands.

Arcade Fire - Scenes From The Suburbs (korte film bij het album The Suburbs, Merge/Universal)
Is Sam Dillon, de acteur in Spike Jonze's korte film Scenes From The Suburbs, familie van Matt Dillon? De film doet me qua sfeer denken aan de bittere suburbs cult classic Over The Edge uit 1979, het speelfilmdebuut van Matt Dillon. Mooie gelegenheid om ook die plaat weer eens op te zetten. Deze week was hun belangrijke Hyde Park show, nu is het langzaam opwarmen richting HMH.

Radio Soulwax iPhone app
Geniaal en kostbaar idee: de gebroeders (een woord dat je enkel nog voor hen gebruikt) DeWaele hebben hun verzamelwoede omgezet in 24 mixen van een uur, die de komende maanden gratis beschikbaar komen op de iPhone. Een ambitieus plan met heel veel haken en ogen, waarover Stephen Dewaele maandag meer vertelt op 3VOOR12.


TAMARA JANSEN DRAAIT:

Cities Aviv - Digital Lows
Mr. Luisterpaal Stephan van Peursem komt zo nu en dan met een gouden tip. Cities Aviv is daar een van. Het intro van de plaat is er een met enkel fluitende vogeltjes. Zet je een beetje op het verkeerde been. De plaat is gevuld met toffe hiphop tracks ondersteund door goede elektronica. Heerlukk.

Club Llow 30-6-2011 Desmet, Amsterdam
Apart feestje, dat Club Llow. Met mooie radio van Roosmarijn en Michiel. Ik kwam zo halverwege dEUS binnenlopen, en maar goed dat ik niet later was. Tom Barman en de mannen maakte indruk bij deze intieme show, met veel nieuwe nummers. Een aantal veelbelovend. De Jeugd weet er altijd een feestje van te maken, al moeten ze wel even om aandacht vragen. Los gezelligitos, donde esta genietos, need I say more?

Selah Sue en Coldplay op Rock Werchter 2011
De verbluffende optredens van Selah Sue en Coldplay op Rock Werchter. Iets wat je zeker niet mag missen. Gewoon. Kijken.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Cities Aviv - Digital Lows
Inventieve hiphop en elektronica en toffe samples (o.a. een van Depeche Mode die erg goed werkt).  Gewoon een erg goede en frisse hiphopplaat. Sowieso ben je goed bezig als je je album begint met vogelgeluiden.

Shabazz Palaces – Black Up (Sub Pop/Konkurrent)
Verrassend album van het neefje van Gonjasufi. Een album waarop gerapt wordt, maar wat je nog nauwelijks hiphop kunt noemen. Experimenteerdrift, noise en rare beats gaan hand in hand met de vervreemde teksten. Goede plaat waarin nog veel valt te ontdekken.

Club Llow, Desmet 30 juni
Een geslaagde warming-up voor Lowlands. Hoogtepunten: een strak dEUS en feestelijk De Jeugd van Tegenwoordig.  dEUS speelde misschien wel strakker dan ook,maar was toch los genoeg was om een goede set neer te zetten met nieuwe nummers die doen uitkijken naar het nieuwe album.  De Jeugd van Tegenwoordig zorgde dat Desmet los ging zoals we daar weinig gezien hebben. Handjes in de lucht en groeten aan je tante.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Beyonce -  I Care (track van het album ‘4’, Sony)
Dit vind ik het beste nummer op het nieuwe album van Beyonce. 4 bekoort me maar bij vlagen, maar I Care heeft alles: spanning, een topproductie, een verhaal, opbouw en haar geweldige zang en dictie.

Hoop Dreams - XCPR (single, Captured Tracks/Bandcamp)
Een jong sextet uit Virginia is onlangs getekend door het sympathieke label Captured Tracks. Alsof Amerikanen Britse popmuziek maken, en dat doen ze ook. Erg fris en urgent.

Diverse Artiesten - Sleazefest 2011 Sampler (Eigen beheer/promo)
Sleazefest komt er weer aan. Natuurlijk is er ook weer een speciale sampler exclusief op de Luisterpaal te checken. Vol sex ‘n’ garage van onder meer Dirty Beaches, Het Nederlandse Anatopia, Mudbag en Vicky Leytones.


TIMO PISART DRAAIT:

Other Lives - For 12 (single)
Raspende stem: check. Galloperende percussie: check. IJle strijkers en koortjes: check. Als sucker voor alternatieve indiefolk val ik als een blok voor For 12 van het Amerikaanse Other Lives. De single klinkt als een folky Western-soundtrack die de strijkers heeft geleend van Kid A. Eind augustus verschijnt debuutalbum Tamer Animals in Europa, het zal me benieuwen of de rest van de plaat net zo goed is.

Bill Frisell - Disfarmer
Ooit The Straight Story van David Lynch gezien? Disfarmer is de soundtrack die hij vergat eronder te zetten. Gisteren dook ik de plaat op bij een lokale platenboer en was meteen verkocht. Bill Frisell is zogenaamd 'jazzgitarist', maar zijn werk is onverwachts toegankelijk en allesbehalve gepiel. Hoogtepunt: op Farmer hoor je Frisell letterlijk in je oor puffen en hijgen van inspanning.

De Jeugd van Tegenwoordig - Handboek der Jeugd
Eindelijk weten we wat ze zingen. Wat die teksten precies betekenen is een tweede. Het handzame bijbeltje dat ik vanochtend van een zomer-Sinterklaas in mijn schoen ontving biedt vooralsnog uitkomst in de pittiger levensvragen aangaande de taalvirtuositeit van De Jeugd, zoals collega Zwennes het eerder verwoordde.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Club Llow - Desmet - Amsterdam (mini-festival)
Wat een luxe, dEUS en De Jeugd Van Tegenwoordig op een avond in zo'n kleine zaal. dEUS overtuigt met een paar sterke, vrij rustige nieuwe nummers, qua sfeer in de buurt van het album The Ideal Crash. De Jeugd Van Tegenwoordig maakt er vervolgens een knalfeestje van door er keihard in te vliegen met achtereenvolgens Hollereer, Sterrenstof en Let's Get Spanish. Een mooie avond die zorgt voor heel veel Zin In Lowlands.

Awakenings Festival - Spaarnwoude (festival)

Het programma van het Awakenings Festival kent zo zijn vaste waarden, maar dat leidt wel tot een tsunami aan kwaliteit, techno kwaliteit wel te verstaan. Binnen een paar uur naar Derrick May & Kevin Saunderson, Dave Clarke en Laurent Garnier leidt bij mij tot het voornemen om weer eens wat vaker een techno feestje op te zoeken.

Fairouz - Immortal Songs (album)

De Volkskrant verraste me afgelopen maandag met een groot voorpagina-artikel over het concert van de Libanese zangeres Fairouz in Carre Amsterdam ter gelegenheid van het Holland Festival. Het betrof een lyrisch artikel over een zangeres die ik alleen van naam kende. Op Spotify vond ik dit album, inderdaad erg mooi.


JOCHEM BOOM DRAAIT:

Glastonbury live op BBC
De BBC heeft het Glastonbury festival weer fantastisch vastgelegd. Thuis op de bank heb ik vooral genoten van Elbow, Mumford & Sons en Fleet Foxes.

Parkpop 2011
Voor 3VOOR12 verantwoorde muziek staat Parkpop niet bekend. Maar toch heb ik me zondag prima vermaakt in Den Haag. Het prachtige weer, een biertje en een mooie set van Tim Knol waren genoeg.

Cities Aviv - Digital Lows
Ik ben geen groot hiphopliefhebber, maar voor de goede platen in het genre ben ik wel te porren. Cities Aviv valt bij mij vooral op door de muzikale omlijsting. Die is zo niet hiphop dat zelfs hiphophaters hier wel mee overweg zouden kunnen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12