Vuige reggae van Splendid Vuige reggae van Splendid

Reggae op Noorderslag, laat dat maar over aan deze Haagse band.

, door Maarten van Heuven

Vuige reggae van Splendid

Reggae op Noorderslag, laat dat maar over aan deze Haagse band.

door Maarten van Heuven ,

De Haagse band Splendid draait al weer wat jaartjes mee in het reggaecircuit. Met een platendeal op zak bij PIAS mochten ze nu eindelijk spelen op Noorderslag. En ze voegen zeker iets toe aan de programmering: vuige, brutale Haagse reggae.

Reggae op Noorderslag, laat dat maar over aan deze Haagse band.

De Haagse band Splendid draait al weer wat jaartjes mee in het reggaecircuit. Met een platendeal op zak bij PIAS mochten ze nu eindelijk spelen op Noorderslag.  En ze voegen zeker iets toe aan de programmering: vuige, brutale Haagse reggae.

CONCERT:

Splendid, Noorderslag, Heineken Foyer, 15-01-2011

MUZIEK:
Splendid maakt reggae, zwaar aangezette reggae. Er staan elf mensen op het krappe podiumpje, waaronder twee blazers en drie achtergrondzangeressen - in hele korte en strakke jurkjes. Dit resulteert in een vette en volle sound, waarover de zanger Patrick Schmitz zingt met een soort Jamaicaans accent. De band noemt hun muziek "rocksteady sunshine". Stevig en zonnig is het zeker.

PLUS:
Vuige reggae die aanzet tot meedansen en -zingen. Vooral vooraan gaat het publiek op in de muziek.

MIN:
Helaas is de muziek van Splendid niet bijster origineel en voegt de band, ondanks hun wat zwaarder aangezette sound, weinig toe aan het reggaerepertoire.
 
CONCLUSIE:
Goed gebrachte reggae die entertaint maar meer ook niet.

CIJFER:
6,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12