The Secret Love Parade is niet voor niks uitgebreid The Secret Love Parade is niet voor niks uitgebreid

Slimme, dromerige electropop uit Utrecht en Amsterdam

, Tekst en foto's Ingmar Griffioen

The Secret Love Parade is niet voor niks uitgebreid

Slimme, dromerige electropop uit Utrecht en Amsterdam

Tekst en foto's Ingmar Griffioen ,

De patio is op Noorderslag het toneel van de rijke oogst aan ingetogen soms rootsy songwriters, die de laatste jaren opstond. De drie meiden van The Secret Love Parade treden als tweede op. Ontsprongen uit de schoot van de Amsterdam Songwriter Guild en afgelopen jaar uitgebreid tot trio.

Slimme, dromerige electropop uit Utrecht en Amsterdam

De patio, eerder ingezet als kerkje op Motel Mozaique en Crossing Border, is op Noorderslag het toneel van de rijke oogst aan ingetogen soms rootsy songwriters, die de laatste jaren opstond. I am Oak en The Black Atlantic komen nog en de drie meiden van The Secret Love Parade treden als tweede op. Ontsprongen uit de schoot van de Amsterdam Songwriter Guild en afgelopen jaar uitgebreid tot trio.

GEZIEN:
The Secret Love Parade, Noorderslag, Patio, 15-01-11

MUZIEK:
Lieflijke, dromerige indie en elektronische pop vanuit een singer-songwriter basis.
 
PLUS:
"We bestaan nu drie à vier jaar, je kunt wel zeggen dat we zolang hiervoor geoefend hebben." Zangeres-gitariste Janna Coomans brengt het leuk, maar in die tijd is er wel wat gebeurd. Zo kwam Anneke Nieuwdorp als tweede toeteniste de groep medio vorig jaar versterken en komt TSLP wel een stuk gedrevener en met een grotere rol voor elektronica voor de dag. Zeker in het fijne Free At Last en de uitbreiding is zeker geslaagd. Sterk punt zijn nog altijd de stemmen van Coomans en Aino Vehmasto (die u ook kent van I am Oak), die elkaar mooi aanvullen. De samenzang is nog altijd lieflijk en TSLP zet een dromerige set neer, maar er wordt ook gerockt. Het aanvankelijk wat nerveus ogende trio komt gaandeweg meer los en heeft er best plezier in. Slim: bij de uitgang geven ze je de nieuwe single mee, maar ze spelen 'm eerst even. Een vlot nummer met groevende toetsenpartijen en electropop-drive, waar het publiek graag op meeklapt.
 
MIN:
Die retrorokjes, glitterkledij en dat verenhoedje zien er wat potsierlijk uit. The Secret Love Parade heeft niet alleen maar interessante liedjes op het repertoire en de samenzang is niet altijd helemaal raak, maar dat kunnen de zenuwen geweest zijn.

CONCLUSIE:
De cd is in september uitgekomen, zonder noemenswaardig resultaat en ze hebben hun minuutje DWDD al gehad. De vraag is wat TSLP nog gaat doen. Aan de andere kant is de cd ook in Japan verschenen en was via het web ook Zuid-Korea geïnteresseerd geraakt. En het trio maakt fijne songs om thuis bij weg te dromen of live bescheiden op te dansen met je vriendinnetje. Ze mogen nog iets meer schrijven en het live net wat vlotter proberen uit te voeren.
 
CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12