Skip & Die maakt het heet Skip & Die maakt het heet

Misschien moet je iets uittrekken

, Tekst en foto's Erik Zwennes

Skip & Die maakt het heet

Misschien moet je iets uittrekken

Tekst en foto's Erik Zwennes ,

Van dubstep tot kuduro, van Eurohouse tot Braziliaanse drumbeats, Skip & Die is niet selectief in de muzikale invloeden, als het maar voor hitte en dansjes zorgt. En dat is ze wel toevertrouwd..

Misschien moet je iets uittrekken

Van dubstep tot kuduro, van Eurohouse tot Braziliaanse drumbeats, Skip & Die is niet selectief in de muzikale invloeden, als het maar voor hitte en dansjes zorgt. En dat is ze wel toevertrouwd.

GEZIEN:
Skip & Die, Noorderslag, The Factor E Basement, 15-01-2011

MUZIEK:
Van dubstep tot kuduro, van Eurohouse tot Braziliaanse drumbeats, Skip & Die is niet selectief in de muzikale invloeden, als het maar voor hitte en dansjes zorgt. Jori Collignon van C-Mon & Kypski en de Zuid-Afrikaanse Catarina begonnen de groep, die is aangevuld met twee percussionisten.

PLUS:
“Let's make it hot,” kirt de boomlange blondine. Seks is haar niet zo geheime wapen waar ze de zaal mee inpakt. Ze speelt met haar stem via een sampler en is een echte frontvrouw. De producties zijn divers: van trage slepende beats, live percussie tot dubstepwobbles. Af en toe durven ze het experiment aan, dan is het puur beuken op effect. De aankleding klopt, de beelden op de achtergrond, de interactie en de energie ook.

MIN:
Op een gegeven moment wordt Catarina ronduit irritant met haar geile gilletjes. “I’m sweating like a bitch ovah here.” Gut meid, misschien moet je iets uittrekken, en inderdaad. Het is overschreeuwen van onzekerheid die nergens voor nodig is. Behalve tijdens de ballad Anti Capitalista, een tropische glijer met twee Spaanse gitaren. Hier wordt duidelijk dat ze geen zangeres is, maar een vocaliste. Meebrullen en een rapje hier en daar gaat prima, maar mooi zingen zit er niet in. Jammer dat dit geluid van Skip & Die eigenlijk al voorbij is. Cansei de Ser Sexy, Buraka Som Sistema, Die Antwoord, we kennen het wel. On to the next one.

CONCLUSIE
De band sluit af met twee knallers. Een dansliedje met popi synths en een lompe nineties house-stamper. Catarina loopt het publiek in, danst met de aanwezige Opposites, Dio en Gers en dipt tot de grond. Muzikaal is het niet heel opzienbarend, maar deze groep staat wel garant voor hitte.

CIJFER:
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12