Sinas zet de boel op zijn kop Sinas zet de boel op zijn kop

Het publiek kan er geen genoeg van krijgen

, door Maarten van Heuven (Radio 6)

Sinas zet de boel op zijn kop

Het publiek kan er geen genoeg van krijgen

door Maarten van Heuven (Radio 6) ,

Noorderslag 2011 loopt op zijn eind en in de Radio 6 Zaal is jazz/dance/funk-band Sinas de afsluiter. Doordat de soundcheck in de soep liep, begon de band tien minuten te laat. Maar de heren maakten de vertraging direct goed met een super vette sound die aanspoorde tot beweging.

Het publiek kan er geen genoeg van krijgen

Noorderslag 2011 loopt op zijn eind en in de Radio 6 Zaal is jazz/dance/funk-band Sinas de afsluiter. Doordat de soundcheck in de soep liep, begon de band tien minuten te laat. Maar de heren maakten de vertraging direct goed met een supervette sound die aanspoorde tot beweging.

CONCERT:

Sinas, Noorderslag, Radio 6 Zaal, 15-01-2011,

MUZIEK:
Op het podium staan acht heren, waaronder drie percussionisten en twee blazers. Deze laatste twee, Rob van de Wouw op trompet en Wouter Schueler op saxofoon, zijn de frontmannen va de band en halen de meest scheurende geluiden uit hun instrumenten. Een paar maanden geleden verscheen het tweede album van de band, dat nog verkozen werd tot Radio 6 Week CD, Want op de cd zetten ze, net als nu op het podium, een zompige groove neer die aanzet tot dansen.

PLUS:
Het geluid van SInas is volstrekt origineel. Een mix van jazz, dance en funk, met in de percussie ook Afrikaanse invloeden. De muziek wordt strak gespeeld. Loeistrak. Het resultaat is verrassend voor wie Sinas niet kent en nog altijd boeiend voor wie Sinas wel kent. De muziek zet aan tot beweging en er wordt dan ook behoorlijk gedanst. 

MIN:
Is het erg dat er niet gezongen wordt? Is het erg dat tracks lang duren? Is het erg dat jazz, dance en funk dwars door elkaar heen lopen? Nee. Dus zijn er minpunten? Nou: het optreden duurt te lang en kakt behoorlijk in op het eind. Maar dan nog schreeuwen de toeschouwers om een toegift.

CONCLUSIE:
Zompig. Vet. Groovy. Verrassend. Maar ook te weinig puntig en breedsprakerig soms.

CIJFER:
7,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12