Jungle by Night: ‘la révolution d’afrobeat’ Jungle by Night: ‘la révolution d’afrobeat’

Jonge groep werkt aan album en grote doorbraak

, Erik Zwennes

Jungle by Night: ‘la révolution d’afrobeat’

Jonge groep werkt aan album en grote doorbraak

Erik Zwennes ,

In het voorjaar van 2010 was daar ineens Jungle by Night; een negenkoppige afrobeatband bestaande uit vrienden, familie en klasgenoten. Ze stonden op festival Into the Great Wide Open, openden voor John Legend & The Roots en zijn uitgenodigd voor Noorderslag 2011.

Jonge groep werkt aan album en grote doorbraak

In het voorjaar van 2010 was daar ineens Jungle by Night; een negenkoppige afrobeatband bestaande uit familie, vrienden en klasgenoten. Ze stonden op festival Into the Great Wide Open, mochten aantreden bij De Wereld Draait Door, presenteerden hun eerste single in een uitverkochte bovenzaal van Paradiso, openden voor John Legend & The Roots, staan op de 14e Hollandse Nieuwe sampler en zijn uitgenodigd voor Noorderslag 2011.

In september van 2009 begonnen de drummer, twee percussionisten en de bassist met hun frisse afrobeat. Een jonge gitarist werd aangetrokken die op zijn beurt grotere broer Pieter Exter, saxofonist van de band, benaderde. Inmiddels bestaat Jungle by Night dus uit negen man. Of jongens, gezien de gemiddelde leeftijd amper achttien is. “Ons jongste lid is vijftien, maar gelukkig bijna zestien zodat we meer shows mogen spelen,” aldus Pieter. “We passen precies in twee auto’s dus er kunnen ook geen muzikanten meer bijkomen.”

Met die shows gaat het al lekker. Het eerste optreden van de groep was in mei 2010 en inmiddels hebben ze er al ruim dertig shows op zitten. Dat terwijl de bandleden nog gewoon op school zitten. “We spelen in de weekenden, dan op zondagavond nog snel wat huiswerk maken en op maandag weer naar school.” Zo ging het ook met de show in Parijs afgelopen december. Ze werden uitgenodigd door iemand uit de grote lokale afrobeatscene en speelden samen met de percussionist en gitarist van afrobeatlegende Fela Kuti. “Zij waren misschien nog wel meer onder de indruk dan wij. Helemaal euforisch waren die twee. Ze noemden ons ‘la révolution d’afrobeat’ dat is natuurlijk een gigantische eer. Het plan is om zeker nog terug te keren naar Frankrijk. Er is daar een veel grotere belangstelling voor wereldmuziek.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12