Bettie Serveert op tour als Me & Stupid Bettie Serveert op tour als Me & Stupid

Indieveteranen zondag in VPRO Nederpopshow

, Atze de Vrieze

Bettie Serveert op tour als Me & Stupid

Indieveteranen zondag in VPRO Nederpopshow

Atze de Vrieze ,

Aanstaande zondag zijn indieveteranen Bettie Serveert te gast in de VPRO Nederpopshow, daarna trekken ze een tijdje onder het pseudoniem Me & Stupid het land door. Carol van Dijk en Peter Visser trokken zich eind 2009 twee weken terug in een Australische studio met lokale muzikanten. Ruim een jaar later komt die plaat eindelijk uit.

Indieveteranen zondag in VPRO Nederpopshow

Aanstaande zondag zijn indieveteranen Bettie Serveert te gast in de VPRO Nederpopshow, daarna trekken ze een tijdje onder het pseudoniem Me & Stupid het land door. Zangeres Carol van Dijk en gitarist Peter Visser trokken zich in oktober 2009 twee weken terug in een Australische studio met lokale muzikanten, onderdeel van het project In A Cabin. Ruim een jaar later komt die plaat eindelijk uit, op 31 januari om precies te zijn.

"Toen we terug kwamen hadden Maarten en Jesse van In A Cabin direct een volgende klus", vertelt Peter Visser. "Toen ze daarmee klaar kwamen, waren wij druk met de release van Pharmacy Of Love. Het heeft dus enige tijd op de plank gelegen, maar dat kwam eigenlijk wel goed uit."

Visser en Van Dijk namen al de nodige schetsen mee naar Down Under, een soort concept-idee, dat afwijkt van de manier waarop Bettie Serveert normaal gesproken werkt. "Carol wilde verschillende songs inhoudelijk op elkaar aan laten sluiten, ik heb me gericht op gitaarpartijen die door het hele album terug kunnen komen. We hebben veel vrijer gewerkt dan we gewend zijn. Al is het concept niet heel strak doorgevoerd. We werkten met muzikanten die we nog niet kenden, die wil je niet meteen heel streng in een concept dwingen."

Die muzikanten vonden Visser en Van Dijk via een oude vriend, een Australiër die in het verleden road manager van de band was. "We vroegen hem of hij muzikanten kende met wie het zou klikken, en dat werkte wonderwel." Russell Hopkinson (You Am I, een band die volgens Visser in Australië ongeveer dezelfde status heeft als Bettie Serveert hier), Matt Wicks, Ben Salter (The Gin Club) en Andrew Morris.

In Nederland speelt Me & Stupid gewoon met Bettie-drummer Joppe Molenaar, aangevuld met Viktor van Woudenberg (gitaar/zang) en Marcus Bruystens (bas/zang). Opvallende afwezige: Herman Bunskoeke, al sinds jaar en dag de bassist van Bettie Serveert. "Marcus speelt niet alleen bas, maar ook banjo, staande bas en de tweede stem. We wilden hem graag meenemen. Ik heb het Herman uitgelegd, hij zei dat hij het begreep en vond dat we het moesten doen." Op dit moment staan elf kleine optredens geboekt. "We hebben geen idee of mensen ons weten te vinden en of ze het leuk vinden. Als dat zo is willen we natuurlijk graag meer spelen."

Meer foto's: Me & Stupid in Australië.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12