Baskerville op en neer uit ziekenhuis voor Nederpopshow Baskerville op en neer uit ziekenhuis voor Nederpopshow

Frontman Bart van Liemt op tijd fit voor Noorderslag

, Atze de Vrieze

Baskerville op en neer uit ziekenhuis voor Nederpopshow

Frontman Bart van Liemt op tijd fit voor Noorderslag

Atze de Vrieze ,

Zondagavond speelt dance act Baskerville in VPRO’s Nederpopshow hun nieuwe single Our Racing Hearts. Daarvoor moesten halsbrekende toeren uitgehaald worden, want frontman Bart van Liemt (ook bekend van The Sheer) ligt momenteel in het ziekenhuis. Woensdagavond is hij speciaal voor de opnames zijn bed uit gekomen.

Frontman Bart van Liemt op tijd fit voor Noorderslag

Zondagavond speelt dance act Baskerville in VPRO’s Nederpopshow hun nieuwe single Our Racing Hearts. Daarvoor moesten halsbrekende toeren uitgehaald worden, want frontman Bart van Liemt (ook bekend van The Sheer) ligt momenteel in het ziekenhuis. Woensdagavond is hij speciaal voor de opnames zijn bed uit gekomen. “We hebben uitvoerig overlegd met zijn artsen of het verstandig was”, vertelt collega Bart Possemis. “Om vier uur hebben we hem opgehaald, om half elf was hij terug. Ik heb hem net even gebeld, en het gaat goed met hem.”

Van Liemt onderging vorig jaar een operatie, waarbij hij een donornier kreeg. Dat gaat in principe goed, maar rond de kerst kreeg hij last van een infectie. “Dat kan iedere nierpatiënt gebeuren”, zegt Possemis. “Hij heeft niet ongezond geleefd of zoiets. Momenteel ondergaat hij een kuur, die tot zaterdag loopt. De show in Tivoli vanavond hebben we helaas wel af moeten zeggen. Twee nummers op tv gaat nog wel, maar anderhalf uur lang voluit gaan is op dit moment echt onverstandig.”

Zaterdag mag Van Liemt wel naar huis, net op tijd voor Eurosonic/Noorderslag, en dan hoeft hij zich niet meer in te houden. Daar speelt de band twee keer, een dj-set op Eurosonic en een live optreden op Noorderslag. “We zijn van plan om veel met de band te spelen op festivals”, legt Possemis uit. “Voor het buitenland is het realistischer om onszelf als dj’s te presenteren. Dat maakt de drempel wat lager.” Ook bij de dj-sets (waarin ook live-elementen verwerkt zijn) is Van Liempt trouwens een onmisbaar element. “Op het album zong hij maar twee nummers. Op een gegeven moment is hij voor de grap eens mee gegaan en ontpopte hij zich tot een ideale mc. Dat breidde zich steeds meer uit. Hij is gewoon het derde Baskerville-lid. We zouden hem niet zomaar kunnen vervangen. Ik moet er niet meer aan denken dat hij weg gaat.”

VPRO’s Nederpopshow is zondagavond om 22:10 te zien op Nederland 3.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12