3VOOR12 bespreekt Album van de week (3): Krach 3VOOR12 bespreekt Album van de week (3): Krach

Goed uitgewerkte debuutplaat is veelzijdig, zonder de kern uit het oog te verliezen

, Christiaan Walraven

3VOOR12 bespreekt Album van de week (3): Krach

Goed uitgewerkte debuutplaat is veelzijdig, zonder de kern uit het oog te verliezen

Christiaan Walraven ,

Wanneer op 10 augustus jongstleden Eric Corton bij 3VOOR12 RADIO Krach voor het eerst op de nationale radio draait, zijn de reacties direct lovend. Een mooie samenwerking volgt, met binnenkort de 3VOOR12 Presenteert… Krach album releasetour.

Goed uitgewerkte debuutplaat is veelzijdig, zonder de kern uit het oog te verliezen

Wanneer op 10 augustus jongstleden Eric Corton bij 3VOOR12 RADIO Krach voor het eerst op de nationale radio draait, zijn de reacties direct lovend. De rock met elektronische invloeden van And So I Do A Little Dance kan direct op de playlist en een kleine maand daarna kopt dan ook de voorpagina met: 3VOOR12 Selecteert… Krach. Een mooie samenwerking volgt, met als hoogtepunten het optreden op het Twitterfeest van Eric Corton en binnenkort de 3VOOR12 Presenteert… Krach album releasetour. We zijn dan ook razend benieuwd naar de eveneens Krach genoemde debuutplaat.

Nog voor het opzetten van de plaat is het dan ook al duidelijk dat er genoeg moeite in is gestoken. Van de aankleding van de liveshow tot de aankleding van het hoesje van de cd ziet het er alvast piekfijn uit. De mooie pakken die de bandleden op het podium sieren zijn overal in het artwork terug te vinden en in het boekje worden de elf nummers die de plaat lang is in 60's reclamestijl aan de luisteraar verkocht.

Wanneer de plaat eenmaal in de cd-speler ligt, wordt direct begonnen met de twee hits van de plaat, And So I Do A Little Dance en Do The Wave Now. De extra vrouwenstem op deze nummers geeft ze net dat beetje meer en ze leggen de lat voor de rest van de plaat zeer hoog. Krach is echter afwisselend genoeg om de vergelijking met deze nummers uit de weg te gaan.

Cause I Like It Here is half zo snel als de andere nummers op de plaat en Hunger is zelfs een ballad te noemen. In ieder geval tot de band er na tweeënhalve minuut genoeg van lijkt te hebben en het nummer hardhandig de nek omdraait met een portie noise waar je u tegen zegt. Direct daarna gaat de band door de elektronische hoek in met de heerlijk zompige groove van Almost Cut My Beard.

Musictool en het keihard beukende Transformer zetten die lijn voort, om dan naadloos af te sluiten met het door techno geïnspireerde Movement. Natuurlijk staan er ook mindere nummers op de plaat, vooral in de hoek waar minder elektronische invloeden te horen zijn, maar ook daar zitten genoeg wendingen om interessant te blijven. Neem Medicine Man, dat als nummer weinig toevoegt, maar een venijnige gitaarsolo heeft.

In de hele plaat is de invloed van Torre Florim van De Staat, die de pre-productie heeft gedaan, terug te horen en daar is natuurlijk niets mis mee. Van het uiterlijk tot de wendingen in de liedjes, overal is goed over nagedacht en wonderwel klinkt het album toch spontaan. De kick-off van de tour was afgelopen woensdag op het 3VOOR12 podium op Eurosonic en daaruit bleek al dat de hele tour knallend gaat worden. Eric Corton had het plaatje op 10 augustus niet beter kunnen uitzoeken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12