TodaysArt kaapt Oh Oh Cherso TodaysArt kaapt Oh Oh Cherso

Kunstfestival projecteert cultprogramma op gevel Haags stadhuis

, Atze de Vrieze

TodaysArt kaapt Oh Oh Cherso

Kunstfestival projecteert cultprogramma op gevel Haags stadhuis

Atze de Vrieze ,

Cultprogramma Oh Oh Cherso is vanavond live te zien op het Spuiplein in Den Haag. Het programma over zuipende en neukende Hagenezen in een Griekse vakantievilla wordt geprojecteerd op de geval van het stadhuis. Initiatiefnemer is opvallend genoeg TodaysArt, het kunstfestival dat dit weekend in de stad plaatsvindt. "TodaysArt is een Haags festival, en dit is ook Haagse cultuur.”

Kunstfestival projecteert cultprogramma op gevel Haags stadhuis

Cultprogramma Oh Oh Cherso is vanavond live te zien op het Spuiplein in Den Haag. Het programma over zuipende en neukende Hagenezen in een Griekse vakantievilla wordt geprojecteerd op de geval van het stadhuis. Initiatiefnemer is opvallend genoeg TodaysArt, het kunstfestival dat dit weekend in de stad plaatsvindt. “Op donderdag hebben we altijd een soft opening met allerlei cultuurbonzen”, vertelt directeur Olof van Winden. “Bovendien zijn in het stadhuis de Algemene Beschouwingen bezig. Ik reken erop dat verschillende raadsleden in de pauze een biertje met ons komen drinken. Het lijkt me gezellig om met zijn allen onbeschaamd Oh Oh Cherso te kijken. TodaysArt is een Haags festival, en dit is ook Haagse cultuur.”

Een beetje provocerend is het natuurlijk wel. TodaysArt is een behoorlijk high brow festival, met moderne kunst en een behoorlijk vooruitstrevend nachtprogramma. Dit weekend staan onder andere Richie Hawtin, Jeff Mills & Mike Banks, Actress, 2562 en Onra op het programma. Het meest platte programma in tijden hoort dat niet zomaar bij. “Hagenezen snappen dat soort humor heel goed”, zegt Van Winden. “We hebben ook Haagse Harry, die megapopulair is. Den Haag is de stad van de koningin en de Stadsschouwburg, en dit biedt daar een tegenwicht aan.”

Het festival heeft een gratis buitenprogramma, met onder andere grote projecties op gebouwen. “We hebben die acht beamers toch al klaarstaan. Dat buitenprogramma is bedoeld om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het festival. Wie de diepte in wil, koopt een kaartje.” Een favoriet Oh Oh Cherso karakter heeft Van Winden wel. “Die kleine die ook vakkenvuller is in Scheveningen. Jokertje. Die zie ik regelmatig lopen. Lijkt een goede gozer.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12