The Tallest Man On Earth stijgt tot ongekende hoogte The Tallest Man On Earth stijgt tot ongekende hoogte

Zweed heeft publiek aan lippen hangen

, door Tomas Delsing, foto's Nick Helderman

The Tallest Man On Earth stijgt tot ongekende hoogte

Zweed heeft publiek aan lippen hangen

door Tomas Delsing, foto's Nick Helderman ,

De avond inluiden op een gemoedelijk eilandfestival. Dat is een boodschap waarmee je The Tallest Man On Earth op pad kunt sturen. In een uitgekauwd genre weet hij te boeien en te binden.

Zweed heeft publiek aan lippen hangen

CONCERT
The Tallest Man On Earth, Into The Great Wide Open, vrijdag 3 september 2010

MUZIEK
Singer-songwriter in de meest uitgeklede vorm. Kleine man, gitaar, microfoon, meer niet. De Zweedse Kristian Matsson bezingt met schuurpapieren stem thema's als liefde, vriendschap en andere levensbeschouwelijke zaken. Van dik hout zaagt men planken, zou je denken.

PLUS
In dit dertien-in-het-dozijn-genre steekt The Tallest Man met kop en schouders uit boven de concurrentie. Stem en gitaarspel zijn foutloos, maar dat kunnen er wel meer. Het verschil? Als je over liefdesverdriet zingt, moet je het ook voelen en laten zien. Muziek is theater, Matsson is een groot acteur met een publiek dat aan zijn lippen hangt.

MIN
Kristian Matsson is ongelooflijk goed in wat hij doet, maar over gebaande paden is het makkelijk lopen. Als er dan toch een minpuntje gezocht moet worden dan is dat natuurlijk dat het wiel bepaald niet opnieuw wordt uitgevonden. Hoeft ook helemaal niet natuurlijk.

CONCLUSIE
Op deze slak is het moeilijk zout leggen. The Tallest Man On Earth beheerst zijn vak tot in de puntjes.

CIJFER
8,5

Bekijk het hele optreden op 3VOOR12 TV.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12