Popronde Nijmegen met Hollandse Nieuwe podium vrijdag van start Popronde Nijmegen met Hollandse Nieuwe podium vrijdag van start

Dit najaar 24 Hollandse Nieuwe-podia in 24 steden

, Ingmar Griffioen

Popronde Nijmegen met Hollandse Nieuwe podium vrijdag van start

Dit najaar 24 Hollandse Nieuwe-podia in 24 steden

Ingmar Griffioen ,

De samenwerking tussen 3VOOR12 en de Popronde mondt uit in liefst 24 Hollandse Nieuwe podia in 24 steden. Dit najaar staan in elke stad drie Hollandse Nieuwe-acts op de planken. Vrijdag 10 september beginnen we met Eins, Zwei Orchestra, Sungrazer en Boef en de Gelogeerde Aap in de NDRGRND in Nijmegen.

Dit najaar 24 Hollandse Nieuwe-podia in 24 steden

De samenwerking tussen 3VOOR12 en de Popronde mondt uit in liefst 24 Hollandse Nieuwe podia in 24 steden door het hele land. Dit najaar staan in elke stad drie Hollandse Nieuwe-acts op de planken van een centraal gelegen podium. Vrijdag 10 september beginnen we met Eins, Zwei Orchestra, Sungrazer en Boef en de Gelogeerde Aap in de NDRGRND in Nijmegen.

In Merleyn in Nijmegen, de geboortegrond van de Popronde, wordt traditioneel het nieuwe seizoen afgetrapt met een extra grote editie. Vrijdag 10 september betekent het ook meteen de vuurdoop van het eerste Hollandse Nieuwe podium. In muziekcafé NDRGRND aan de kop van de Molenstraat 99a kun je vanaf 23.00 uur terecht voor Eins, Zwei Orchestra.

Tijdschema:
23.00 uur: Eins, Zwei Orchestra (shoegaze pop)
00.00 uur: Sungrazer (stonerrock)
01.00 uur: Boef en de Gelogeerde Aap (hiphop/dubstep)

Klik hier voor de hele programmering van de Popronde Nijmegen en hier voor alle Popronde-data.

Hollandse Nieuwe sampler:
De eerste zestig bezoekers krijgen ook een bijzondere Hollandse Nieuwe sampler mee, met twintig tracks waaronder exclusieve nummers van onder meer I am Oak, Krach en Yoshimi! En we hebben nog meer exclusives, want speciaal voor Hollandse Nieuwe hebben verschillende artiesten nummers opgenomen die vanaf vrijdag te downloaden zijn via deze link. Daar vind je ook veel meer informatie over alle circa dertig Hollandse Nieuwe-acts die aan de Popronde meedoen en alle 24 Hollandse Nieuwe podia.

Over Hollandse Nieuwe:
3VOOR12's talentenrubriek Hollandse Nieuwe is eind vorig jaar helemaal vernieuwd. Sindsdien verschijnt er maandelijks op de Luisterpaal een door de redactie samengesteld album met een stuk of twintig nieuwe (demo)tracks van talentvolle muzikanten van eigen bodem.

Heb jij onlangs een demo, EP of album uitgebracht die het verdient gehoord te worden, stuur dan een exemplaar naar: VPRO/3VOOR12, Postbus 6, 1200 AA Hilversum, t.a.v. Hollandse Nieuwe. Of mail een info en/of een downloadlink naar 3VOOR12@VPRO.nl.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12