Patrice Bäumel presenteert album tijdens ADE Patrice Bäumel presenteert album tijdens ADE

Eerste release moet Trouw label met knal lanceren

, Ingmar Griffioen

Patrice Bäumel presenteert album tijdens ADE

Eerste release moet Trouw label met knal lanceren

Ingmar Griffioen ,

De eerste release op het nieuwe label Trouw betreft meteen een heel album. Op 21 oktober presenteert Patrice Bäumel zijn debuut-cd Vapour tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in Trouw. Bäumel: "Een album genereert meer aandacht en dat is wat je nodig hebt als nieuw label. We willen met een knal ten tonele verschijnen."

Eerste release moet Trouw label met knal lanceren

De eerste release op het nieuwe label Trouw betreft meteen een heel album. Op 21 oktober presenteert Patrice Bäumel zijn debuut-cd Vapour tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) in Trouw. Bäumel: "Een album genereert meer aandacht en dat is wat je nodig hebt als nieuw label. We willen met een knal ten tonele verschijnen." Vapour verschijnt officieel op 27 oktober.

De geboren Duitser Bäumel woont nu in Amsterdam, waar hij met Olaf Boswijk, Nuno dos Santos en Melon de peilers vormt onder het nieuwe boekingskantoor en label Trouw. Ook is hij resident dj in de gelijknamige, door Boswijk gerunde club. "We gebruiken het hele ADE om binnen de club aandacht te geven aan de release. Er zijn releaseborrels, stands en we nodigen journalisten uit in onze nieuwe studio die we als ontvangstlounge hebben ingericht." Het uitgangspunt is volgens Bäumel dat club en label elkaar versterken: "We willen artiesten die in Trouw optreden ook in de studio uitnodigen. Dat Matthew Dear hier optreedt en dat je hem na afloop meeneemt en samen achter de computer gaat zitten. Dan heb je meteen wat voor het label."

Bäumel heeft al enkele releases op Duitse labels als !K7 en Get Physical op zijn naam staan. Ook in Nederland bracht hij wat remixen uit en als 360 een single op Joris Voorns label Green. 360 is de naam waaronder hij met partner Nuno Dos Santos aantreedt, dit album is iets wat hij 'puur voor zichzelf' doet. "Ik wil een breder publiek bereiken met dit album, een brug slaan tussen thuis luisteren en de clubs. Het is zeker geen verzameling hits. Het luistert écht als een podcast, alles is aaneengemixt en er zitten zowel freaky momenten als een hele goede flow in."

De Duitse Amsterdammer heeft bijna een jaar aan Vapour gewerkt, maar het voelt alsof hij een periode van vijf jaar afsluit. "Ik ben in 2005 begonnen met platen uitbrengen. In die periode heb ik veel geleerd als producer en heb een bepaalde sound ontwikkeld, die culmineert in dit album. Vanaf nu wil ik een nieuwe weg kiezen. Ik wil nog radicaler en experimenteler worden. Het album is meer esthetisch en subtiel."

Trouw heeft de tweede en derde release al klaar liggen. "We hebben twee singles liggen. Eén van André Obin, een jongen uit Boston, een hele mooie, emotioneel beladen plaat die meer richting Junior Boys gaat." De tweede single komt van Andi Müller uit Kopenhagen. "Hij heeft een waanzinnige remix van Radiohead gemaakt. Voor Nuno en mij was dat de plaat waarop we de afgelopen twaalf maanden veruit de meeste reacties op de dansvloer hebben gehad. Hij gaat een beetje richting de Border Community sound van James Holden."

Patrice Bäumel's debuatalbum Vapour komt op 27 oktober uit op Trouw. Je kunt een preview beluisteren op www.patricebaumel.com. Op donderdag 21 oktober wordt het album gepresenteerd tijdens ADE in TrouwAmsterdam. Op 9 oktober staat Bäumel op Awakenings en op 22 januari staat hij op de Trouw Label Night in de Panoramabar in Berlijn.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12