Nieuw kantoor Epitaph gekraakt Nieuw kantoor Epitaph gekraakt

Medewerkers "te gast in eigen gebouw"

, door Tomas Delsing

Nieuw kantoor Epitaph gekraakt

Medewerkers "te gast in eigen gebouw"

door Tomas Delsing ,

Het kantoorpand van punklabel Epitaph Records aan de Amsterdamse Weesperzijde, is afgelopen zondag gekraakt. De medewerkers van Epitaph hebben na overleg met de krakers sleutels gehad, en zijn gewoon aan het werk gegaan.

Medewerkers "te gast in eigen gebouw"

Het pand waarin het Amsterdamse kantoor van punklabel Epitaph Records is gevestigd, is afgelopen zondag gekraakt. De medewerkers van Epitaph hebben na overleg met de krakers sleutels gehad, en zijn gewoon aan het werk gegaan. "Het is heel vreemd om te gast te zijn in je eigen gebouw", aldus promotioneel manager Alma Lilic.

"Er bleek een geldzuchtige makelaar te zijn, die van plan was dit gebouw in een soort yuppen-bedrijfsruimtes te veranderen, maar hey - we waren sneller." Deze korte toelichting van de betreffende krakers valt te lezen op Indymedia.nl. Deze uitleg wordt bestreden door FanU, het bedrijf dat het pand verhuurt. "We zijn net klaar met vier maanden verbouwen, ze hadden gewoon geen idee dat alles al verhuurd is", aldus een woordvoerder.

Opmerkelijk is dat de actie ook volgens de oude kraakwet niet terecht is: binnen deze wet, die 1 oktober vervangen wordt door een veel striktere opvolger, is opgenomen dat een pand dat een jaar of langer leegstaat, gekraakt mag worden. "De voormalige brandweerkazerne was tot maart van dit jaar als dusdanig in functie, en had dus ook volgens de oude wet niet gekraakt mogen worden", aldus FanU. "Er staan komende week 27 huurders te trappelen om hun intrede te doen."

De overlast voor Epitaph blijft beperkt: "We mogen gewoon in ons eigen deel van het pand komen, dus kunnen wel werken. Het enige probleem is dat het internet het niet doet, en de servers ergens anders staan. Het hele pand is gebarricadeerd en we mogen er nu niet bij. Maar het belangrijkste is dat er geen schade was. Het zijn hele vriendelijke mensen, ze hebben alleen ons eten opgegeten."

Eigenaar FanU heeft inmiddels overleg gehad met de krakers, en hoopt snel overeenstemming te bereiken: "We hebben prettig contact, maar er zijn nog geen concrete afspraken gemaakt. Hopelijk kunnen we later vandaag verder onderhandelen, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12