La Melodia webcamgirl op nieuwe hoes La Melodia webcamgirl op nieuwe hoes

Soulvol hiphopduo stort zich op augmented reality

, Atze de Vrieze

La Melodia webcamgirl op nieuwe hoes

Soulvol hiphopduo stort zich op augmented reality

Atze de Vrieze ,

La Melodia doet graag alles achterstevoren. Met hun debuutalbum speelde het soulvolle hiphopduo voornamelijk in het buitenland, met het nieuwe mini-album Electronic Love gaat de groep zich toch maar eens op Nederland richten. Dat album heeft een bijzondere vinyl-hoes. "Als je onze hoes voor de webcam houdt, zie je ons bewegend op je scherm verschijnen.

Soulvol hiphopduo stort zich op augmented reality

La Melodia doet graag alles achterstevoren. Met hun debuutalbum speelde het soulvolle hiphopduo voornamelijk in het buitenland, met het nieuwe mini-album Electronic Love gaat de groep zich toch maar eens op Nederland richten. Dat mini-album – zeven tracks - wordt 9 oktober op cd gepresenteerd in Bitterzoet, maar een plak vinyl is nu al te bestellen. Dat het allemaal wat ongewoon verloopt is alles behalve toeval, vertelt MC en tegenwoordig ook zangeres Melodee. “De muziekindustrie is totaal veranderd”, legt ze uit. “Wij proberen daar gebruik van te maken.”

“Electronic Love is eigenlijk een digitale release”, vertelt Melodee. “Maar omdat we zelf vinyllovers zijn, wilden we ook een gelimiteerde oplage met mooi artwork maken.” De release verschijnt op het eigen label van La Melodia, en voor de promotie zijn de handen ineen geslagen met Nalden, de populaire blogger die tot ver buiten Nederland gelezen wordt. “Nalden was fan van onze muziek en plaatste het op zijn blog. Op een gegeven moment zijn we met elkaar in contact gekomen, en toen zijn we over verdere plannen gaan praten. Hij is voor ons de ideale partner.”

Het artwork van de vinyl-release is inderdaad bijzonder, en een statement over de veranderende muziekwereld, waarin fysiek en online door elkaar lopen. “We maken gebruik van augmented reality. Als je onze hoes voor de webcam houdt, zie je ons bewegend op je scherm verschijnen. Dat klinkt ingewikkeld en duur, maar dat valt erg mee. We hadden alleen een designer nodig die voor ons uit wilde zoeken hoe het precies werkt. Baschz, een designer uit Rotterdam, heeft de hoes gemaakt. We hopen mensen zo iets moois te bieden, waardoor ze bij onze muziek terecht komen. Want uiteindelijk draait het natuurlijk om de muziek.”

Die muziek is duidelijk geïnspireerd door de artiesten die Melodee en haar collega-presentator Radna de laatste jaren veel gedraaid en ontvangen hebben in hun 3VOOR12-programma Future Vintage, met artiesten als Dam-Funk, Jose James en Dimlite. “Die muziek inspireert me inderdaad. Ik wilde dit project graag met een nieuwe sound experimenteren. Voorheen werkten we alleen met samples, nu is bijna alles op synths ingespeeld. We hebben ook een nieuwe live-band. En ik ben begonnen met zingen, iets wat ik altijd al wilde, maar niet zo goed durfde.”

De contacten die Melodee de laatste jaren opdeed, zouden best eens goed kunnen zijn voor het vervolg van de internationale avonturen. “In 2005 hebben we een tour met het Stones Throw label gedaan, en zo iedereen uit die familie ontmoet. En de vriendin van Dimlite heeft ons een keer geboekt in Zwitserland. Het is erg tof om credits te krijgen uit de hoek waar je zelf fan van bent.” Na Electronic Love moet de vaart erin blijven. La Melodia heeft bewust gekozen voor een kort album. “Mensen skippen toch maar door zo’n plaat van twintig tracks heen. We houden het nu korter, waardoor we zelf ook sneller door kunnen. We zijn al benaderd door een label uit Japan voor een volgend mini-album. De opnames stellen we nog even uit, maar het concept is af.”

Electronic Love van La Melodia wordt 9 oktober gepresenteerd in Bitterzoet. Zaterdag 25 september is de groep nog wel te zien in kleine line-up tijdens Best Of Both Worlds in de Melkweg. Het mini-album is al te horen op de Luisterpaal. Electronic Love werd al ten doop gehouden tijdens een Listening Party in Amsterdam. 3VOOR12/Amsterdam was erbij.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12