Kyteman met Sting op Symphonica In Rosso Kyteman met Sting op Symphonica In Rosso

Colin Benders: "Ik doe alleen leuke dingen"

, Tomas Delsing

Kyteman met Sting op Symphonica In Rosso

Colin Benders: "Ik doe alleen leuke dingen"

Tomas Delsing ,

Colin 'Kyteman' Benders zal op de komende editie van Symphonica In Rosso een gastoptreden verzorgen. De Utrechter deelt twee avonden achtereen het podium van het Gelredome met Sting, Carel Kraayenhof en Joe Sumner (Fiction Plane).

Colin Benders: "Ik doe alleen leuke dingen"

Colin 'Kyteman' Benders zal op de komende editie van Symphonica In Rosso een gastoptreden verzorgen. De Utrechter deelt twee avonden achtereen het podium van het Gelredome met Sting, Carel Kraayenhof en Joe Sumner (Fiction Plane). Helemaal niet zo'n gekke uitstap, aldus Benders: "Ik wil gewoon met Sting op het podium staan."

De kans kwam ook voor Benders zelf als een verrassing: "Ik werd gebeld met de vraag of ik met Sting wilde optreden. Daar zeg ik geen nee tegen. Hij moet zijn persoonlijke goedkeuring geven aan alle gastoptredens in de show, dus dat is wel bijzonder." Benders vindt niet dat het Symphonica-imago zijn geloofwaardigheid aantast: "Het gaat mij niet om Symphonica In Rosso. Ik doe dingen omdat ik ze leuk vind, geloofwaardiger dan dat bestaat volgens mij niet."

Naast de Symphonica-optredens heeft Benders nog een aantal projecten in de pijplijn zitten. Zo is hij op dit moment bezig met de muziek voor de film Koning van Katoren, en kunnen we elektronisch werk van zijn hand verwachten. Beide staan minder ver van zijn bed dan je op basis van Kyteman-album The Hermit Sessions zou verwachten: "Ik ben eigenlijk al vanaf mijn zestiende bezig met het maken van muziek voor films en games. En met die elektronica kan ik me ontzettend lekker afreageren." Niet gek: de nummers stammen uit dezelfde periode als The Hermit Sessions. "Ik kon toen wel een uitlaatklep gebruiken. Het is hele gruizige, lompe muziek: T. Raumschmiere, eat your heart out."

Overigens is niet gezegd dat het hiphopproject hiermee definitief is afgeschoten: "Afgelopen weekend hebben we het festivalseizoen afgesloten, en ik doe voorlopig niets meer met het orkest. Niet omdat het ging vervelen, maar ik ben zeker niet de enige met meerdere dingen die veel tijd opeisen. Ik doe niet aan zijprojecten: als ik iets leuk vind, ga ik ervoor. Anders doe ik het niet. Het kan dus heel goed zijn dat we, als alles over een jaar klaar is, beginnen aan een Kyteman 2."

Naast het Gelredome, 15 en 16 oktober, staat Kyteman eerder al op het Rotterdamse Parfum de BoemBoem: zaterdag 2 oktober speelt hij in het half afgebroken Stadskantoor.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12