Kantoor en loods Relapse Records door brand verwoest Kantoor en loods Relapse Records door brand verwoest

Jeroen Gelissen: “Er is helemaal niets van over”

, Atze de Vrieze

Kantoor en loods Relapse Records door brand verwoest

Jeroen Gelissen: “Er is helemaal niets van over”

Atze de Vrieze ,

Het kantoor en de opslagloods van Relapse Records in het Limburgse Sevenum is vannacht volledig verwoest door een hevige brand. Die brand brak uit in een aangrenzend kantoor en legde meerdere bedrijven en woningen in de as. "Het is tot de grond toe afgebrand. En wat niet verbrand is, heeft wel water- of rookschade."

Jeroen Gelissen: “Er is helemaal niets van over”

Het kantoor en de opslagloods van Relapse Records in het Limburgse Sevenum is vannacht volledig verwoest door een hevige brand. Die brand brak uit in een aangrenzend kantoor en legde meerdere bedrijven en woningen in de as. “De brand ontstond vannacht om vijf uur”, vertelt een aangeslagen Jeroen Gelissen van Relapse. “De oorzaak is nog niet bekend, maar het is in elk geval heftig geweest. Er zijn korpsen uit de omgeving opgeroepen om de brand onder controle te krijgen.”

Gelissen heeft de schade nog niet zelf kunnen opnemen. “Op last van de brandweer mochten we nog niet in de loods zelf komen. Er is inmiddels wel gecontroleerd of er asbest is vrijgekomen. Daarbij is niets gevonden. Maar ook van een afstandje heb ik kunnen zien dat van ons kantoor en onze voorraad helemaal niets over is. Het is tot de grond toe afgebrand. En wat niet verbrand is, heeft wel water- of rookschade. Gelukkig is niemand gewond geraakt.”

Het metallabel zat in Sevenum in een pand met 22 bedrijven. Van daaruit stuurden vier medewerkers de distributie van het label aan. “Er lagen zo’n 100.000 producten in de loods. Cd’s, T-shirts, truien. In elk land hebben wij onze eigen distributeur, die wij vanuit hier bedienen. Ook de promotie wordt voor heel Europa vanuit ons kantoor gecoördineerd.” Inmiddels wordt overleg gevoerd met het moederlabel in Amerika hoe de draad zo snel mogelijk weer opgepakt kan worden. “We laten ons niet uit het veld slaan.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12