Jungle By Night is precies dat Jungle By Night is precies dat

Negen jonkies swingen de bospan uit

, door Ingmar Griffioen, foto's Nick Helderman

Jungle By Night is precies dat

Negen jonkies swingen de bospan uit

door Ingmar Griffioen, foto's Nick Helderman ,

Zeepbellen drijven in het halfduister voorbij, een vader danst met zijn dochter op de arm naast een meid met dreadlocks en de gozer met de grootste afro van het eiland. Ondertussen stamelt op het podium een broekie met trombone "Welkom in onze jungle. Laten we allemaal gaan zweven." Zo surrealistisch was het feest met Jungle By Night op het bospodium.

Negen jonkies swingen de bospan uit

Zeepbellen drijven in het halfduister voorbij, een vader danst met zijn dochter op de arm naast een meid met dreadlocks en de gozer met de grootste afro van het eiland, en op het podium stamelt een broekie met trombone "Welkom in onze jungle. Laten we allemaal gaan zweven." Zo surrealistisch was het feest met Jungle By Night op het bospodium.

CONCERT
Jungle By Night, Naar Buiten, vrijdag 3 september 2010

MUZIEK
Afrofunkend, -beatend en -jazzend en swingend collectief van negen broers, neefjes en vriendjes uit Amsterdam.

PLUS
Jemig, die gastjes swingen als de blanke versie van Fool's Gold en dat op die jonge leeftijd. Ze hebben goed geluisterd naar Afrobeat en Ethiopische jazz, naar Fela Kuti en Budos Band en schromen niet die te coveren. Aan de andere kant spelen ze ook een nummer dat ze een week geleden tijdens de laatste repetitie speciaal voor dit festival maakten en dat hoor je er niet aan af. Heel knap. Het gejuich en gefluit is niet van de lucht in de deinende menigte. Die conga-speler, die toetsenist en die gitarist hebben een gezien hun jeugdigheid indrukwekkende instrumentbeheersing.

MIN
Het negental is wel de jongste maar niet de meest ingespeelde act van het festival; in het eerste nummer valt de blazerssectie al een keer te vroeg in. Aanvankelijk zijn ze wat te tam, geïmponeerd door al die mensen voor hun neus. Afgezien van de trombonist en de djembé-speler mogen de leden wel wat meer uit de band springen.

CONCLUSIE
Ok, deze band is dus pas in oktober 2009 begonnen. Op 1 oktober vieren ze dat eerste jaar met de release van een single (op Kindred Spirits) en een feestje in Paradiso. Wát een toekomst ligt er voor deze jongens in het verschiet als ze dit bij elkaar houden en meer eigen werk produceren. Dit kan zomaar één van de festivalhits van volgend seizoen worden. En van Into The Great Wide Open 2010, want ze staan morgen om 20.30 uur in De Bolder.

CIJFER
8-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12