Faillissement Source afgewend Faillissement Source afgewend

Festival Addition om festivalganger tegemoet te komen

, Tomas Delsing

Faillissement Source afgewend

Festival Addition om festivalganger tegemoet te komen

Tomas Delsing ,

Het was een stormachtige festivalzomer. Niet alleen de Zwarte Cross en Into The Great Wide Open hadden daaronder te lijden, ook Source, de benjamin onder de technofestivals, zag de tweede dag van haar jongste editie door een storm in het water vallen. Even werd er getwijfeld aan het voortbestaan, maar de lucht lijkt inmiddels geklaard.

Festival Addition om festivalganger tegemoet te komen

Het was een stormachtige festivalzomer. Niet alleen de Zwarte Cross en Into The Great Wide Open hadden daaronder te lijden, ook Source, de benjamin onder de technofestivals, zag de tweede dag van haar jongste editie door een storm in het water vallen. Even werd er getwijfeld aan het voortbestaan, maar de lucht lijkt inmiddels geklaard. Om de teleurgestelde bezoekers van de zondag tegemoet te komen, organiseert Source onder de noemer Source Festival Addition een alternatief in Trouw Amsterdam.

Source liet afgelopen jaar met een nieuwe locatie en tweede festivaldag nadrukkelijk zien over te lopen van ambitie. Helaas gooide het slechte weer op de tweede dag roet in het eten, met afgelasting, irritatie onder bezoekers en grote materiƫle schade als gevolg. Even zag het er slecht uit. Er werd getwijfeld of Source voldoende verzekerd was voor de schade en de eerste geruchten over een faillissement deden al snel de ronde. Onzin, aldus medeorganisator Matthijs Theben Terville: "De verzekeringskwestie is opgelost. Uiteindelijk bleek alles gedekt en zijn we er zelf zonder kleerscheuren vanaf gekomen. We zijn alweer druk bezig met de organisatie van de volgende editie."

Ondanks de problemen wil Theben Terville niets aan de opzet veranderen: "Het was de eerste keer dat het terrein bij de Nedereindse Plas voor evenementen gebruikt werd, dus er kunnen altijd dingen beter. De gemeente Utrecht komt deze week met een evaluatierapport, maar volgens mij zou geen enkel terrein bestand zijn geweest tegen een dergelijke storm. Het is een schitterende locatie, en met wat kleine aanpassingen willen we komend jaar op dezelfde plek terugkeren."

In de tussentijd, om een frisse start te maken en de bezoekers tegemoet te komen, wordt op 3 oktober in Trouw Amsterdam een speciale Source Festival Addition georganiseerd: "Je moet het zien als een toegift die in principe losstaat van het festival zelf." Wel kunnen passe-partouthouders van het festival gratis naar binnen bij Trouw, ook tegen betaling van tien barmunten is toegang mogelijk. Hiermee moet de irritatie onder de bezoekers - de munten konden op het festival of na afloop niet meer worden ingewisseld - worden weggenomen. De resterende kaarten zullen aan de deur verkocht worden. Het is nog onduidelijk om welk aantal dit gaat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12