Directeur André Baars vertrekt bij EKKO Directeur André Baars vertrekt bij EKKO

“Ik laat EKKO als gezonde organisatie achter”

, Atze de Vrieze

Directeur André Baars vertrekt bij EKKO

“Ik laat EKKO als gezonde organisatie achter”

Atze de Vrieze ,

EKKO moet op zoek naar een nieuwe directeur. André Baars, de huidige directeur van het Utrechtse podium, vertrekt per 1 december. Wie Baars op gaat volgen is nog niet bekend. De sollicitatieprocedure is vandaag gestart. Zelf gaat Baars zich voornamelijk richten op zijn oude liefdes: festival deBeschaving en cultuurcentrum Azotod in De Meern.

“Ik laat EKKO als gezonde organisatie achter”

EKKO moet op zoek naar een nieuwe directeur. André Baars, de huidige directeur van het Utrechtse podium, vertrekt per 1 december. De directeur laat weten het podium met dubbele gevoelens te verlaten. “Aan de ene kant heb ik het gevoel mijn team in de steek te laten. Aan de andere kant: ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zeg het altijd zo: het is net bergbeklimmen. Als je boven bent en de vlag op de berg hebt gepland, ga je niet nog eens dezelfde berg op.”

Baars heeft naar eigen zeggen de doelen gehaald die hij zichzelf bij zijn aantreden gesteld heeft, ruim drie jaar geleden. Zowel financieel als organisatorisch. “We hebben een goed team van 120 mensen die goed op elkaar ingespeeld zijn. Er is achterstallig onderhoud gepleegd. De bar heeft een facelift gekregen, er is een nieuwe huisstijl en er ligt een verbeterd marketingplan. De komende maanden gaat het geluidssysteem volledig vervangen worden, in samenwerking met de gemeente.”

Wie Baars op gaat volgen is nog niet bekend. De sollicitatieprocedure is vandaag gestart. Zelf gaat Baars zich voornamelijk richten op zijn oude liefdes. Belangrijkste project is festival deBeschaving, dat na twee jaar afwezigheid in 2011 weer op de festivalagenda verschijnt. “Ook zal ik een dag per week bij cultuurcentrum Azotod in De Meern werken, waar ik de opdracht heb een toekomstvisie te ontwikkelen en de te kiezen strategie vorm te geven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12