Death Letters in de studio in Texas Death Letters in de studio in Texas

Eric Corton belt met de Dordtse garagerockers

, Atze de Vrieze

Death Letters in de studio in Texas

Eric Corton belt met de Dordtse garagerockers

Atze de Vrieze ,

Garageduo Death Letters is druk bezig in de studio. Niet in thuisstad Dordrecht, maar in Austin Texas. Daar werkt de band momenteel met producer Chris “Frenchie” Smith. “Het album wordt zoveel meer volwassen”, beloofde hij. “Echt mijlenver vooruit."

Eric Corton belt met de Dordtse garagerockers

Garageduo Death Letters is druk bezig in de studio. Niet in thuisstad Dordrecht, maar in Austin Texas. Daar werkt de band momenteel met producer Chris “Frenchie” Smith, die in het verleden werkte met ondermeer The Datsuns, Jet en Dandy Warhols. Eric Corton belde in zijn programma 3VOOR12RADIO met zanger/gitarist Duende. “Het album wordt zoveel meer volwassen”, beloofde hij. “Echt mijlenver vooruit. De bluesinvloeden zullen afnemen, het wordt melodieuzer en ingewikkelder. Maar we blijven in essentie gewoon een punkband.” Beluister het interview hier.

De band houdt intussen ook een dagboek bij in Texas. Inmiddels staat deel vier daarvan online. Een fragment:

“We wilden nog één laatste bonus track. En hier zit even een verhaaltje achter. Een paar dagen geleden hadden we het met Frenchie over de 'Totally Awesome Song'. We keken elkaar aan met z'n drieën en zeiden van FUCK IT, LET'S JUST DO IT! Dat nummer is geschreven door een maatje van ons. En wij hebben het nummer verbasterd in een snoeihard en retesnel Hardcore Punk nummer. Het nummer is heel leuk geworden, zal er niet te veel over verklappen.

En dan nog de kers op de taart van dit verhaal. Er is dus een gast in Austin die Frenchie kent (die we al eerder ontmoet hadden) die dus Awesome heet. Het is een hele aparte dude, maar wel een alleraardigste. En we hadden zoiets van, hij moet hier een gastrolletje in het nummer hebben. Dus Frenchie belde hem en vroeg wat 'ie aan het doen was: "Nothing? Than get your ass over here!".

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12