Caribou waait van het eiland Caribou waait van het eiland

In the long run is dit een schuchter hert

, door Erik Zwennes, foto's Nick Helderman

Caribou waait van het eiland

In the long run is dit een schuchter hert

door Erik Zwennes, foto's Nick Helderman ,

Apart hoe dezelfde set als op Lowlands vandaag niet zo goed werkt. Alles staat of valt bij de omstandigheden. Dit veld is te groot en de nacht is te koud om iedereen in te pakken. Toch is Caribou ook op een mindere dag nog een fijne act.

In the long run is dit een schuchter hert

Apart hoe dezelfde set als op Lowlands vandaag niet zo goed werkt. Alles staat of valt bij de omstandigheden. Dit veld te groot en de nacht is te koud om iedereen in te pakken. Toch is Caribou ook op een mindere dag nog een fijne act.

CONCERT
Caribou, Into the Great Wide Open De Bolder, vrijdag 3 september 2010

MUZIEK
Dan Snaith is een uber-nerd uit Canada. Deze wiskundige weet precies hoe je experiment, liedje, melodie en melancholie kunt smeden tot een hit. Dat deed hij eerst onder de naam Manitoba en nu al weer een aantal jaren als Caribou. Na twee sterke liefhebbersplaten lukt het hem met het meer dansbare album Swim een groter publiek te bereiken. Er staan zelfs twee echte hits op: 'Odessa' en 'Sun'. Live is Caribou een viermansformatie.

PLUS
Sun zorgt voor het herkenbare geluid, ook bij dit publiek dat duidelijk minder bands kent dan bijvoorbeeld het Lowlandspubliek. Maar hoogtepunten zijn een nummer van het vorige album Andorra, de prachtige visuals in de donkere eilandnacht en een rocknummer dat over gaat in het gelukzalige dansmoment 'Sun', de nerdy indievariant op Groove Armada.

MIN
Op de mindere momenten is Caribou live een lelijk kind van Air en Groove Armada. Net iets te saai en suf tijdens de instrumentale momenten en wat lomp wanneer het tranceklanken door de indiedans gooit. Alles staat of valt bij de omstandigheden. De zang is vaak niet te verstaan, de livedrum gaat net niet goed over in de beat uit het kastje en de opstelling van de vier mannen die naar elkaar kijken in plaats van naar het publiek is irritant. Het is te ingetogen om over het hele veld te reiken. Een draai aan de volumeknop zou ook helpen.

CONCLUSIE
Heel apart, hoe dezelfde set als op Lowlands vandaag niet zo goed werkt. Het heeft alles te maken met het podium, het tijdstip en de geluidseisen van het eiland. Caribou mag gewoon niet harder en krijgt dus ook niet meer dan zes rijen mensen aan het dansen. Dan is dit veld te groot en de nacht te koud om iedereen in te pakken. The Q4 en Caribou hadden omgewisseld moeten worden in het programma.

CIJFER:
6,5

Bekijk het hele optreden op 3VOOR12 TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12