Blanke rootsy stamppot van Beans & Fatback Blanke rootsy stamppot van Beans & Fatback

Lefties Onno warmt liflafjes uiterst smakelijk op

, door Ingmar Griffioen, foto's Nick Helderman

Blanke rootsy stamppot van Beans & Fatback

Lefties Onno warmt liflafjes uiterst smakelijk op

door Ingmar Griffioen, foto's Nick Helderman ,

Vlieland baadt in een heerlijk zomerzonnetje, toch loopt De Bolder al helemaal vol voor Beans & Fatback, ook tot verbazing van frontman Onno Smit (Lefties Onno). Zijn zevenkoppige band laat de temperatuur met heet soulfood binnen ook snel oplopen.

Lefties Onno warmt liflafjes uiterst smakelijk op

Vlieland baadt in een heerlijk zomerzonnetje, toch loopt De Bolder al helemaal vol voor Beans & Fatback, ook tot verbazing van frontman Onno Smit (Lefties Onno van Lefties Soul Connection). Zijn zevenkoppige band laat de temperatuur met heet soulfood snel oplopen.

CONCERT
Beans & Fatback, De Bolder, vrijdag 3 september 2010

MUZIEK
Voor wie Lefties Soul Connection niet kent; de Amsterdamse band is specialist in het neerzetten van een rauwe en live bijzonder heftige mix van funk, rock en hiphop. Met dit project kiest Smit met behulp van twee Lefties en andere bevriende muzikanten voor een rootsy mengelmoes van country, funk, soul en zelfs gospel.

PLUS
De muziek krijgt door de tweede drummer extra drive mee. 'Lay Down Speak Low' is een heerlijke soulvolle stamper met bluesy gitaarwerk en een levend wasbord. Onno beschikt weer over een goede en prettig uitbundige band en hoe die koebel spelende toetsenist de hele tent oppept is een feest voor het oog. Hij vertolkt zijn favoriete genres met evenveel gevoel en liefde als de gerechten, waarmee hij de bevriende muzikanten verleidde tot een bijdrage aan zijn  als receptenboek vermomde cd. 'Think About You' is nog zo'n uitstekende song en die blues-jam halverwege is zeer goed gekruid.

MIN
Jammer van die technische sores in De Bolder. De spek en bonen wordt toch lang niet zo volvet, funky en pittig opgediend als bij Lefties Soul Connection. Smit neigt ook naar wat oldschool crooner-werk en heeft wat erg gezapige songs op het repertoire, waarbij de boel danig inkakt.

CONCLUSIE
Het is allemaal goed gedaan, maar toch niet zo heel spannend. Beans & Fatback is een prima festivalband, staat garant voor een aardig feestje, maar het is misschien niet waar het clubcircuit op zit te wachten. Hoewel je met de ingrediënten een behoorlijk hitsig cajun-gerecht moet kunnen bereiden, blijft dit toch meer blanke stamppot. Onno, het leverde een aardig feestje op, maar voor volgend seizoen hopen we op de nieuwe Lefties Soul Connection.

CIJFER
6,5

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12