Alamo Race Track na vier jaar weer de studio in Alamo Race Track na vier jaar weer de studio in

Nieuw album moet in februari klaar zijn

, Tomas Delsing

Alamo Race Track na vier jaar weer de studio in

Nieuw album moet in februari klaar zijn

Tomas Delsing ,

Vier jaar geleden leek de ster van het Amsterdamse Alamo Race Track snel rijzende. Het tweede album Black Cat John Brown werd goed ontvangen, de titelsong was via tv-hit Grey’s Anatomy wereldwijd te horen en in Frankrijk verkochten de optredens van de band in rap tempo uit. Daarna werd het stil. Nu pakt de band de draad weer op, en wordt er hard gewerkt aan het derde studioalbum.

Nieuw album moet in februari klaar zijn

Vier jaar geleden leek de ster van het Amsterdamse Alamo Race Track snel rijzende. Het tweede album Black Cat John Brown werd goed ontvangen, de titelsong was via tv-hit Grey’s Anatomy wereldwijd te horen en in Frankrijk verkochten de optredens van de band in rap tempo uit. Daarna werd het stil. Twee nieuwe bandleden verschenen ten tonele en er werd geëxperimenteerd met een theatertour en optredens voor magazine De Speech. Nu pakt de band de draad weer op, en wordt er hard gewerkt aan het derde studioalbum.

Zanger en gitarist Ralph Mulder klinkt wat gehaast: “we zijn net bezig met het inspelen van de gitaarpartijen. Twee weken geleden zijn we begonnen met wat basisideeën, maar verder verloopt het eigenlijk behoorlijk ongestructureerd. Ik word soms helemaal opgeslokt door dingen die ik in mijn hoofd heb zitten. Het is moeilijk om de vertaalslag van idee naar daadwerkelijke muziek te maken.”

Onduidelijk is nog hoe het eindresultaat moet gaan klinken, wel kan de band rijkelijk putten uit de zijprojecten in het theater en voor De Speech. Mulder: “Voor Innenschau hebben we een aantal theaterliedjes gespeeld die ik eigenlijk te mooi vind om niet op de cd te plaatsen. Het zal allemaal wel iets minder donker en zwaar moeten worden, maar het verschil met de andere liedjes blijft wel duidelijk te horen. De theaternummers zijn toch wat rijker uitgevoerd, met meer percussie en cellopartijen. Ook is de kans groot dat één van de versies van het nummer van De Speech op het album terechtkomt.”

Na de cd-release, die voor februari gepland staat, wil de band weer het podium op. Geen theaters dit keer, maar eindelijk weer poppodia. “We willen weer gewoon de zalen af. Eerst gaan we dat nog vier keer doen met De Speech, maar daarna willen we met Alamo touren. We hebben nog geen boeker gevonden, maar willen ook naar Duitsland en Frankrijk om te spelen.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12