Admiral Freebee neemt revanche Admiral Freebee neemt revanche

Admiraal is koning te rijk

, Tekst en foto's Tomas Delsing

Admiral Freebee neemt revanche

Admiraal is koning te rijk

Tekst en foto's Tomas Delsing ,

De fanatieke festivalganger komt de Admiraal regelmatig tegen deze dagen. Na een niet al te overtuigend optreden op Lowlands konden de Belgen zich vandaag op Vlieland revancheren.

Admiraal is koning te rijk

De fanatieke festivalganger komt de Admiraal regelmatig tegen deze dagen. Na een niet al te overtuigend optreden op Lowlands konden de Belgen zich vandaag op Vlieland revancheren.

CONCERT
Admiral Freebee, Into The Great Wide Open Sportveld, vrijdag 3 september 2010

MUZIEK
Op Amerikaanse leest geschoeide rock uit België. Een beetje Rolling Stones, een beetje Van Morrison, en een flinke dosis singer-songwritermateriaal.

PLUS
Wie alleen de oude albums van de Admiraal in de speler heeft gehad, moet misschien even wennen aan de Mr Hyde-kant van de Belg. Frontman Tom van Laere krijst, gilt, kirt en schreeuwt, en weet met een bijzonder strak spelende band achter zich alle ogen op hem te vestigen. In tegenstelling tot zijn optreden op Lowlands, krap twee weken eerder, lijkt Van Laere prima op zijn gemak. De set opent strak, en met 'Always On The Run', het hitje van het laatste album The Honey & The Knife, is er meteen een meedoe-momentje. Zeer vermakelijk, kortom.

MIN
Als het niet rockt, kakt het in: na drie nummers gaat het gas eraf, waarna veel festivalgangers de aandacht er maar met moeite bij kunnen houden. De schuurpapier-stem van Van Laere is zeker mooi, maar kan niet verbloemen dat het allemaal wel wat spannender mag. Gelukkig worden de gitaren voor de laatste nummers weer ingeplugd, zodat de Admiraal en de zijnen met een goed gevoel de kleedkamer in kunnen.

CONCLUSIE
Het is natuurlijk niet meer dan logisch dat een admiraal zich meer op zijn gemak voelt op een eiland dan in de (Biddinghuizer) polder, maar het contrast met Lowlands was groot. Kwam het door het publiek? Het weer? De getergde houding van toen heeft in ieder geval plaatsgemaakt voor een ontspannen lach. Over de setlist mag nog wat langer worden nagedacht, maar begin en einde zijn een prima pleister op de wonde. Een puntje hoger dan op Lowlands dus:

CIJFER
7.5

Bekijk het hele optreden op 3VOOR12 TV.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12