3VOOR12AWARD 2010 in beeld 3VOOR12AWARD 2010 in beeld

Genomineerden en muziek-bizz laten zich zien in Desmet

, Tekst: Ingmar Griffioen, foto's: Nick Helderman

3VOOR12AWARD 2010 in beeld

Genomineerden en muziek-bizz laten zich zien in Desmet

Tekst: Ingmar Griffioen, foto's: Nick Helderman ,

Moss pakte donderdagavond de 3VOOR12AWARD 2010 in een afgeladen Desmet. Daar was het goed toeven met de massaal toegestroomde celebrities, muziek-professionals en zij die gewoon van een goed feestje, muziekje en drankje houden. 3VOOR12 stuurde fotograaf Nick Helderman op het strijdgewoel af.

Genomineerden en muziek-bizz laten zich zien in Desmet

Moss pakte donderdagavond de 3VOOR12AWARD 2010 in een afgeladen Desmet Studio's in Amsterdam. Daar was het goed toeven met de massaal toegestroomde celebrities, muziek-professionals en zij die gewoon van een goed feestje, een muziekje en een drankje houden. 3VOOR12 stuurde fotograaf Nick Helderman op het strijdgewoel af.

Zanger Marien Dorleijn stond met een cheque en een fles champagne in de hand een beetje verdwaasd te stamelen op het podium van Desmet. Alsof hij de winst nog maar moeilijk kon bevatten. Het is ook niet niks wat hem en zijn band is overkomen sinds de release van het ijzersterke tweede album Never Be Scared/Don't Be A Hero. De band begon op Noorderslag aan een zegetocht die ook langs een extatisch Lowlands voerde en toch had Dorleijn niet verwacht de jaarlijkse award van 3VOOR12 voor het beste album van de afgelopen twaalf maanden te pakken.

Natuurlijk mag je dan van sterke competitie reppen, en het afgelopen jaar heeft van indiepop tot folk, hiphop en elektronica ook best wat sterke albums opgeleverd, maar heel veel andere mensen hadden hun geld wél op Moss gezet. Geïmponeerd als ze waren door de sterke collectie popsongs op deze langspeler. Verwacht of niet; de ontlading was er niet minder om, helemaal toen Moss nog een tweede set ging spelen. Ondertussen gingen de bubbels en het gerstenat ook gretig in de mens en werd er genetwerkt, geouwehoerd en geflirt alsof de muzikale bomen weer tot in de hemel rijkten en aan de avond nooit een einde zou komen.

Dat einde was natuurlijk even onvermijdelijk als dit fotoverslag, waarna we de blik weer vol goede moed op het volgende 3VOOR12AWARD-jaar richten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12