3VOOR12 Draait (wk 38): Deerhunter, Flying Lotus en Tastic 3VOOR12 Draait (wk 38): Deerhunter, Flying Lotus en Tastic

De favorieten van de redactie

, Tomas Delsing

3VOOR12 Draait (wk 38): Deerhunter, Flying Lotus en Tastic

De favorieten van de redactie

Tomas Delsing ,

De Draait is altijd een interessante barometer van de redactie. Vaak blijkt daaruit dat de meningen hopeloos verdeeld zijn. Niet deze week: tezamen verlaten we de 3VOOR12-burelen, Deerhunter neuriënd: prettig weekend.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.


Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Album van de week
Deerhunter - Halcyon Digest (4AD/V2)

3VOOR12 Single van de week
Geen ivm 90's Request

3FM Megahit

Geen ivm 90's Request


DE TOP 10:

1.
Deerhunter - Halycon Digest (album, 4AD/V2)
"Hele fijne, dromerige plaat, die prominent op de iPod staat voor de trip naar Wenen." (Ingmar Griffioen)
"Heerlijk dromerige plaat die 's ochtends in de trein menigmaal op repeat heeft gestaan deze week." (Tomas Delsing)
"Ik viel zwaar voor single Revival, een pophit voor Deerhunters doen. Maar het hele album mag er zijn." (Atze de Vrieze)
"Wederom een pracht album met zowaar een single (Revival) die zo op de radio kan!" (Bart Snoeren)
"Een hele mooie, eerlijke plaat, die hoog in mijn jaarlijstje zal komen." (Stephan van Peursem)
"Prachtig album met Helicopter als hoogtepunt!" (Lianne Dorscheidt)

2. Flying Lotus - Pattern + Grid World (EP, WARP/V2)
"Een geluid uit de toekomst waar het warm en groen is, maar ook erg vervreemdend. Alsof je muziek van een andere planeet hoort." (Stephan van Peursem)
"Zouden het restjes zijn van Cosmogramma? Of zou hij er nog even voor zijn gaan zitten? Eigenlijk maakt het niet zo veel uit, want van zo'n weergaloos album zijn de restjes ook ijzersterk." (Atze de Vrieze)
"Zijn liefde voor muziek spettert er altijd weer vanaf, op kunstelijke wijze vertaald naar vinyl. Om de woorden van Barrie Stevens maar weer eens te herhalen "Vooral zo doorgaan!!" (Peter Hoogeveen)

3. Tastic - Boom (video, YouTube)
"Multiculti-geneuzel? Hiphop in boerenkiel! Zeer aanstekelijk nummer dat volgens mij niet al te serieus bedoeld is. En dat is prima." (Tomas Delsing)
"Ik vind dat deze gozer erg ondergewaardeerd wordt buiten zijn hometown. Vandaar op deze manier nogmaals hulde voor de man, props voor Grunnen!" (Peter Hoogeveen)

4. My Chemical Romance - Na Na Na (single, Reprise/Warner)
"My Chemical Romance heeft veel minder Na's nodig dan de Kaiser Chiefs om een topsingle te maken. Pinkpop 2011 afsluiten lijkt ineens best logisch!" (Bart Snoeren)
"Zo maken Kaiser Chiefs ze al jaren niet meer... Floorfiller voor de
indiedisco met crossover naar trouwerijen... Wow!" (Menno Visser)

5.
Hollandse Nieuwe @ Popronde Maastricht en Deventer / HN11
"Vanavond (vrijdag) drie Hollandse Nieuwe acts in De Joie in Maastricht: waaronder om middernacht de 3VOOR12 Selecteert van deze maand: Krach. Wees daar voor feest!" (Ingmar Griffioen)

6.
Maximum Balloon - Maximum Balloon (album, Interscope/V2)
"Single van de week wat mij betreft: Tiger, met Aku van Dragons Of Zynth." (Tomas Delsing)

7.
No Age - Everything In Between (Sub Pop/Konkurrent)
"Veel minder in your face dan hun vorige plaat, dus even wennen, maar volgens mij vind ik het goed. Nog maar een keer luisteren." (Tomas Delsing)

8.
Black Mountain, live @ Incubate, Natuurtheater Oisterwijk, 01-10-10
"Maaaaaaaaagisch. De perfecte symbiose tussen ambiance en de psychedelische rock van de Canadezen." (Ingmar Griffioen)

9.
Manic Street Preachers - Postcards From A Young Man (album, Sony Music)
"Ze zijn soms bijna net zo bombastisch als Muse, maar het misstaat ze niet. The Manic Street Preachers hebben weer eens een heel mooie plaat gemaakt." (Willem van Zeeland)

10.
Aeroplane - We Can't Fly (album, N.E.W.S.)
"Wat een kitsch, wat een humor, heerlijk album." (Menno Visser)
 

DE LIJSTJES:


MENNO VISSER DRAAIT:

My Chemical Romance - Na Na Na (single, Reprise/Warner)

Zo maken Kaiser Chiefs ze al jaren niet meer... Floorfiller voor de
indiedisco met crossover naar trouwerijen... Wow!

Josh Gabriel presents Winter Kill - My Friend (single, Armada)
Depri-trance?! De beste single op Armada in jaren!

Aeroplane - We Can't Fly (album, N.E.W.S.)
Wat een kitsch, wat een humor, heerlijk album.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Black Mountain, live @ Incubate, Natuurtheater Oisterwijk, 01-10-10

Maaaaaaaaagisch. De perfecte symbiose tussen ambiance en de psychedelische rock van de Canadezen. En dat in een set van 1,5 uur! Een adembenemende festivalervaring, die nu al benieuwd maakt naar (de buitenplannen op) Incubate 2011.

Deerhunter - Halycon Digest (album, 4AD/V2)
Hele fijne, dromerige plaat, die prominent op de iPod staat voor de trip naar Wenen.

Hollandse Nieuwe @ Popronde Maastricht en Deventer / HN11
Vanavond (vrijdag) drie Hollandse Nieuwe acts in De Joie in Maastricht: waaronder om middernacht de 3VOOR12 Selecteert van deze maand: Krach. Wees daar voor feest en wees een dag later in de Elegast in Deventer waar die awesome rock 'n roll-band Deadbeat Passenger de afterparty en het Hollandse Nieuwe podium sloopt. Lees hier meer. Verder knalt deze maandag de nieuwe sampler HN11 online. Alvast een tipje: Fine China Superbone presenteert vanavond de plaat op TodaysArt in Den Haag, Kidson Jones doet dat zaterdag in Bitterzoet, Arvid's Vlieguren staat nu op de Luisterpaal en wat me niet loslaat is de hele, melancholieke ep van Bloomfield, te luisteren op de site. Maandag meer dus!


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Manic Street Preachers - Postcards From A Young Man (album, Sony Music)

Ze zijn soms bijna net zo bombastisch als Muse, maar het misstaat ze niet. The Manic Street Preachers hebben weer eens een heel mooie plaat gemaakt.

Manic Street Preachers - Everything Must Go en If You Tolerate This Your Children Will Be Next
Meteen maar even deze twee ouwe krakers van de Manic Street Preachers uit de kast getrokken. Muziek om de ramen bij open te zetten en de volumeknop omhoog te draaien. Daar was het deze week nog een paar dagen weer voor ook.

Various Artists - Beleza Tropical
Was lange tijd niet leverbaar, maar nu kon ik hem bestellen via Amazon. Prachtige verzamelaar met de favoriete Braziliaanse muziek van David Byrne. Uit 1989, maar dit album heeft de tijdgeest goed doorstaan.


TOMAS DELSING DRAAIT:

The Walkmen - Lisbon (album, Fat Possum)

Nu wel! Vorige week nog keurig ingehouden omdat ´ie verdorie 11 oktober pas in Nederland uitkomt, nu wordt de adoratie (echt!) niet meer onder stoelen of banken gestoken. Album van het jaar kandidaat met heerlijke kippenvel-momentjes: leun achterover, ogen dicht, volume voluit genieten van Victory. Schitterend.

Deerhunter - Halycon Digest (album, 4AD/V2)
Heerlijk dromerige plaat die 's ochtends in de trein menigmaal op repeat heeft gestaan deze week. Ook op de redactie trouwens: komende week Album van de week.

Tastic - Boom (video, YouTube)

Multiculti-geneuzel? Hiphop in boerenkiel! Zeer aanstekelijk nummer dat volgens mij niet al te serieus bedoeld is. En dat is prima.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Flying Lotus - Pattern + Grid World (EP, WARP/V2)

Zouden het restjes zijn van Cosmogramma? Of zou hij er nog even voor zijn gaan zitten? Eigenlijk maakt het niet zo veel uit, want van zo'n weergaloos album zijn de restjes ook ijzersterk. Broeierige beats, diepe bassen, intelligente ritmes.

Deerhunter - Halycon Digest (album, 4AD/V2)
Ik viel zwaar voor single Revival, een pophit voor Deerhunters doen.
Maar het hele album mag er zijn. Halycon Digest is een dromerige, sfeervolle liedjesplaat en terecht Album van de Week.

Maximum Balloon - Maximum Balloon (album, Interscope/V2)
Ik ben er nog niet helemaal uit waarom Dave Sitek nu per se een nieuwe naam nodig had voor deze liedjes. Bij TV On the Radio heeft hij immers ook de knopjes in handen. Hoe dan ook, op Maximum Balloon kan hij putten uit zijn goede vriendenkring. Naast mooie tracks met TVOTR leden Kype en Tunde zijn er ook bijdragen van o.a. Karen O, Holly Miranda en Little Dragon. Single van de week wat mij betreft: Tiger, met Aku van Dragons Of Zynth.


BART SNOEREN DRAAIT:

Deerhunter - Halycon Digest (album, 4AD/V2)

Wederom een pracht album met zowaar een single (Revival) die zo op de radio kan!

My Chemical Romance - Na Na Na (single, Warner)
My Chemical Romance heeft veel minder Na's nodig dan de Kaiser Chiefs om een topsingle te maken. Pinkpop 2011 afsluiten lijkt ineens best logisch!

The Wombats - Tokyo (single, Rough Trade)
Dit nummer blijft maar in mijn kop hangen


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Deerhunter - Halcyon Digest (album, 4AD/V2)
Het lijkt erop alsof Deerhunter hun liedjes niet meer hoeft te verschuilen achter een flinke bak gruis. De gitaarmuur in afgebroken: de mooie melodieën zijn eindelijk vrij gelaten. De songs van Bradford Cox zijn intiem en melancholiek met soms een poppy tussendoortje (zoals Revival). Een hele mooie, eerlijke plaat, die hoog in mijn jaarlijstje zal komen.

No Age - Everything In Between (Sub Pop/Konkurrent)
Ook No Age is minder gruizig geworden. Waar ze vroeger over je als rotsblokken over je heen kwamen donderen,  hebben ze nu hun energie beter weten te spreiden, wat rustpuntjes ingebouwd op hun plaat. Veel minder in your face dan hun vorige plaat, dus even wennen, maar volgens mij vind ik het goed. Nog maar een keer luisteren.

Flying Lotus - Pattern + Grid World (EP, WARP/V2)
Zou als de binnenhoes van de plaat eruit ziet, zo is ook de muziek op deze plaat.  Een geluid uit de toekomst waar het warm en groen is, maar ook erg vervreemdend. Alsof je muziek van een andere planeet hoort. Minder jazzy dan de tracks op Cosmogramma, misschien ook wat minder toegankelijk, maar zeker weer heel erg goed. Het geluid van nu en de toekomst.


PETER HOOGEVEEN DRAAIT

Flying Lotus - Pattern + Grid World (EP, WARP/V2)
Na zijn optreden op Lowlands kan deze man niet meer stuk voor me, en dan weer een release zo snel na de vorige. Zijn liefde voor muziek spettert er altijd weer vanaf, op kunstelijke wijze vertaald naar vinyl.
Om de woorden van Barrie Stevens maar weer eens te herhalen "Vooral zo doorgaan!!"

Tastic - Gaatiedatzegge EP
Ook al is de EP al een tijdje uit, deze week kwam de videoclip uit voor de frisse en opzwepende track "Boom!", en ik vind dat deze gozer erg ondergewaardeerd wordt buiten zijn hometown Groningen. Vooral het Amsterdamse publiek liet hem op zijn releaseparty in Bitterzoet redelijk in z'n hemd staan. Vandaar op deze manier nogmaals hulde voor de man, props voor Grunnen!

Various Artists - Tribute To David Bowie
"Changes" van David Bowie was ooit mijn allereerste met zakgeld gekochte cd. De beste man heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehouden. Gelukkig is hij voor meer mensen een ware held, gebleken deze 3 cd's vol met covers door onder andere Warpaint (Ashes to Ashes),A Place To Bury Strangers (Suffragette City) en Duran Duran (Boys Keep Swimming). Ze zijn niet allemaal even sterk, maar de meest opvallende en leuke is de Spaanse versie van Sound&Vision door Megapuss!


LIANNE DORSCHEIDT DRAAIT

Deerhunter - Halcyon Digest (album, 4AD/V2)
Prachtig album met Helicopter als hoogtepunt!
 
Robyn - Indestructible (album, Konichiwa/Universal)
Op dit album van Robyn (bodytalk pt2) is bijna elke track wel waardig genoeg om genoemd te worden maar Indestructible is toch wel de mooiste, ik kan 'm blijven draaien!
Nu wachten op body talk pt 3.
 
Sarah Blasko - As Day Follows Night (album, Dramatico/Rough Trade)
Op 11 November staat ze in Paradiso en met misschien een liftsessie op die dag in het vooruitzicht gaat haar muziek alleen maar beter klinken, ik kan niet wachten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12