3VOOR12 Draait (wk 36): 3VOOR12AWARD, ITGWO, LCD Soundsystem 3VOOR12 Draait (wk 36): 3VOOR12AWARD, ITGWO, LCD Soundsystem

De favorieten van de redactie

, Erik Zwennes

3VOOR12 Draait (wk 36): 3VOOR12AWARD, ITGWO, LCD Soundsystem

De favorieten van de redactie

Erik Zwennes ,

Terug komen van Into The Great Wide Open 2010 en midden in de 3VOOR12AWARD duiken. Het was een pittige maar prachtige week. Moss, gefeliciteerd met de award. Fijn weekend allemaal.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.


Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


3VOOR12 Single van de week
The Gaslight Anthem - The Diamond Church Street Choir (Suburban)

3VOOR12 Album van de week

Grinderman - Grinderman 2 (PIAS)

3FM Megahit
Kings Of Leon - Radioactive (Sony)


DE TOP 10:

1.
Moss wint de 3VOOR12AWARD 2010
"En dan te bedenken dat de basis - dat album van een jaar geleden - de jury al overtuigde" (Atze de Vrieze)
"Dat zoiets kleins uit kan groeien tot zo'n belangrijke plaat" (Erik Zwennes)
"De terechte winnaar van de 3VOOR12 Award" (Willem van Zeeland)
"De terechte winnaar van de 3VOOR12 Award 2010" (Bart Snoeren)

2.
Into The Great Wide Open 2010
"Wat heb ik enorm veel mooie optredens gezien op het zonovergoten Vlieland" (Erik Zwennes)
"Man, wat een fijn festival" (Ingmar Griffioen)
"Wat was het fijn; lekker uitwaaien in de duinen, zwemmen in zee en goede muziek" (Stephan van Peursem)
"Wat is Into The Great Wide Open toch een fantastisch festival" (Bart Snoeren)

3.
LCD Soundsystem, 7 september, 013 Tilburg
"Wat mij betreft een van de beste bands van de afgelopen 10 jaar" (Stephan van Peursem)
"Een van de beste live bands van het moment" (Bart Snoeren)
"Nu ze wat langer aan het touren zijn gaat het supergeconcentreerde er een beetje af en spelen ze lekker los uit de pols" (Willem van Zeeland)

4. The Ex - Catch My Shoe (album, Ex Records/Konkurrent)
"De eerste plaat met de nieuwe zanger Arnold de Boer is weer recht in de roos: Urgent, gejaagd, slim en muzikaal" (Erik Zwennes)

5.
Aardvarck - Choice (album, Eat Concrete)
"Inventief, grappig en intelligent" (Stephan van Peursem)

6.
Twin Sister - Colour Your Life / Vampires With Dreaming Kids (dubbel-EP, Double Six/Munich)
"Dromerige indiepop, met Lady Daydream als prijsnummer" (Atze de Vrieze)

7. Incubate Luisterpaal
"Deze zondag begint Incubate 2010 al op kleine schaal en het belooft weer een bijzondere editie te worden" (Ingmar Griffioen)

8.
Les Savy Fav - Root For Ruin (album Wichita/Co-Op/V2)
"Felle, gemene, opruiend noisende rock en postpunk" (Ingmar Griffioen)

9. Grinderman - Grinderman 2 (album, PIAS)
"Een meedogenloos, rauw en toch zeer doordacht tweede album van Nick Cave en zijn mini Bad Seeds" (Atze de Vrieze)

10.
Robyn feat. Snoop Dogg - U Should Know Better (van album Body Talk part 2, Konichiwa/Universal)
"Hoogtepunt op het nieuwe minialbum van Robyn" (Menno Visser)DE LIJSTJES


MENNO VISSER DRAAIT:

Miami Horror - Sometimes (EMI Australie/via iTunes)
Lekker fluffy Australische electropop, die door die mooie donkere New Order baslijn bijzonder wordt. Depressieve dance, ik ben er voor!

Robyn feat. Snoop Dogg - U Should Know Better (van album Body Talk part 2, Konichiwa/Universal)
Hoogtepunt op het nieuwe minialbum van Robyn is hilarisch en super vet geproduceerd tegelijk.

DeWolff (live @3VOOR12AWARD, Desmet, 9-9-2010)
Respect, Woodstock herleeft.


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Moss winnaar 3VOOR12 Award 2010
Wat een groei heeft Moss het afgelopen jaar doorgemaakt. Met hun
ereronde na twaalven vannacht bewees de band waarom zij de terechte winnaar zijn van de 3VOOR12 Award. En dan te bedenken dat de basis - dat album van een jaar geleden - de jury al overtuigde.

Twin Sister - Colour Your Life / Vampires With Dreaming Kids (dubbel-EP, Double Six/Munich)
Eigenlijk geen debuutalbum, maar twee EP's in een hoesje. Twin Sister is zo ver verwijderd van hun bijna naamgenoten uit de jaren zeventig als maar kan. Geen kitscherige metal, maar dromerige indiepop, met Lady Daydream als prijsnummer.

Grinderman - Grinderman 2 (album, PIAS)
Een meedogenloos, rauw en toch zeer doordacht tweede album van Nick Cave en zijn mini Bad Seeds. Ik vroeg Cave naar aanleiding van dit album of zijn demonen met de jaren sterker of zwakker worden. "Sterker", antwoordde hij. "Ik word steeds bozer, al uit zich dat heel anders dan wanneer je jong bent. Het is geen 'fuck this and fuck that', maar als ik in de studio kom explodeert er iets." Meer Nick Cave volgende week op 3VOOR12.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

3VOOR12AWARD 2010
Veel mensen noemden Moss gisteren de terechte winnaar. Alsof twaalf maanden geleden logisch was dat die nieuwe release zoveel los zou maken. Dat zoiets kleins uit kan groeien tot zo'n belangrijke plaat. Er is veel gebeurd in dat jaar en de band verdient deze onderscheiding volledig.

The Ex - Catch My Shoe (album, Ex Records/Konkurrent)
De eerste plaat met de nieuwe zanger Arnold de Boer is weer recht in de roos: Urgent, gejaagd, slim en muzikaal. Een band waar we nog steeds - en opnieuw - enorm trots op mogen - en moeten - zijn.

Into The Great Wide Open 2010
Timber Timbre, Pete & the Pirates, Heavy Trash, Scram C Baby, Wolf Parade, Veronica Falls, wat heb ik enorm veel mooie optredens gezien op het zonovergoten Vlieland. Het nieuwe buitenpodium is een gouden vondst en die constante 25 graden ook.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Moss in Desmet, Amsterdam
Drie weken geleden op Lowlands nog goed voor een 9,5, nu de terechte winnaar van de 3VOOR12 Award.

LCD Soundsystem in 013, Tilburg
En ik mocht deze week ook de tweede 9,5 van Lowlands terugzien. Nu ze wat langer aan het touren zijn gaat het supergeconcentreerde er een beetje af en spelen ze lekker los uit de pols.

!!! - Strange weather, isn't it? (album, Warp/V2)
Ze zitten weliswaar nog niet op LCD-niveau, maar dit is toch weer een heel lekker plaatje van die andere Newyorkse punkfunkers.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Les Savy Fav - Root For Ruin (album Wichita/Co-Op/V2)
Soms bekruipt je het gevoel dat het allemaal zo lief/laf, kabbelend of over-gepolijst moet, maar dan komt daar de nieuwe Les Savy Fav to the rescue. Felle, gemene, opruiend noisende rock en postpunk, aangevoerd door de prettig geschifte Tim Harrington. Beste concert dat ik ooit in Rotown zag, nu maar hopen op een herkansing.

Into The Great Wide Open 2010
Man wat een fijn festival op dat heerlijke, voor de verandering zonovergoten vakantie-eiland. Vlieland is normaal al een oase van rust, maar zelfs met 5.500 festivalgangers en drie dagen van concertbezoek kwam ik gebruind tot rust. Hoogtepunten uit mijn klussen: feest met Ty & New Cool Collective, gekke Beth Jeans Houghton in de Bolder en op dat prachtige buitenpodium in de bossen was DAAU magisch, My Bubba & Mi zalvend en smaakte Palmbomen naar meer.
Je vindt alles in het dossier.

Incubate Luisterpaal
Deze zondag begint Incubate 2010 al op kleine schaal en het belooft weer een bijzondere editie te worden. Zo leert naast het programma ook de Incubate Luisterpaal je. Je zou gek zijn als je daar niet de nieuwe Black Mountain checkt, evenals Plants And Animals, Action Beat, Lucky Dragons en de Nederlandse acts Shaking Godspeed, Zea, The Ex, I am Oak en Accelerators. Ja, ook live op #incu10!


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Aardvarck - Choice (album, Eat Concrete)
Inventief, grappig en intelligent. Goede beats, mooie geluiden en een goed gevoel voor timing. Prachtplaat van Nederlandse bodem.

LCD Soundsystem, 7 september, 013 Tilburg
Wat mij betreft een van de beste bands van de afgelopen 10 jaar. Opzwepend, dansbaar, vernieuwend maar toch met gevoel voor traditie. In 013 speelden ze misschien niet hun beste set ooit, maar het was zeker weer erg goed.

Into The Great Wide Open 3 t/m 5 september Vlieland
Ik was dit jaar voor het eerst op Great Wide Open. Wat was het fijn; lekker uitwaaien in de duinen, zwemmen in zee en goede muziek van o.a. Wolf Parade, Modest Mouse, The Tallest Man On Earth en The Whitest Boy Alive. Tot volgend jaar!


BART SNOEREN DRAAIT:

The Whitest Boy Alive live @ Into The Great Wide Open 4-9-2010

Wat is Into The Great Wide Open toch een fantastisch festival. Zaterdag kende het een droom afsluiter met TWBA. The Whitest Boy Alive speelde een van hun beste sets ooit en Erlend Øye en zijn 3 Berlijnse kornuiten voelden zich overduidelijk thuis op het festival. Het ging erin als zoete koek en de volgende avond hoorde je her en der op festival nog steeds mensen een door Erlend aangeleerd kneuterkoortje zingen. pure magie en een van de beste optredens van afgelopen jaar. tu-du-du tu-du-du tudu-duuuuu tu-du-du tu-du-du tudu-deeeeeh!

LCD Soundsystem live @ 013 Tilburg 7-9-2010
Ik zag LCD Soundsystem eerder dit jaar al in Paradiso. Afgelopen week in 013 was het wederom verbluffend goed. Een van de beste live bands van het moment.

Moss live @ 3VOOR12 Award, Desmet Amsterdam 9-9-2010
Moss speelde gisteren voordat ze te horen kregen dat ze de winnaar van de 3VOOR12 Award 2010 zijn, al een korte set van 3 nummers. Na afloop van die miniset riepen ze op weg naar de kleedkamer: "dat moeten we vaker doen zo'n concert van 3 nummers". Ja inderdaad: wat een energie kwam daar vrij zeg! Gelukkig wilden ze na het ophalen van de Award nog wel wat nummers spelen en lieten ze nogmaals horen dat ze een album vol prachtnummers gemaakt hebben. De terechte winnaar van de 3VOOR12 Award 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12