3VOOR12 Draait (wk 35): Arcade Fire, Sleepy Sun, Great Wide Open 3VOOR12 Draait (wk 35): Arcade Fire, Sleepy Sun, Great Wide Open

De favorieten van de redactie

, Ingmar Griffioen

3VOOR12 Draait (wk 35): Arcade Fire, Sleepy Sun, Great Wide Open

De favorieten van de redactie

Ingmar Griffioen ,

De meeste redacteuren zitten in de bus naar Vlieland, maar wat draaien ze op weg naar Into The Great Wide Open? Arcade Fire dus en meer psychedelische Canadese waar als Sleepy Sun. En ter voorbereiding uiteraard festivalgangers als Wolf Parade, Typhoon en Gonjasufi.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.


Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.


3VOOR12 Single van de week
Arcade Fire - We Used To Wait (Universal)

3VOOR12 Album van de week

Tame Impala - Innerspeaker (Modular Recordings)


DE TOP 10:

1. 
Arcade Fire - The Wilderness Downtown (Universal, interactive clip)
"Als ze tegenwoordig nog over je clip praten, moet het wel heel bijzonder zijn en dat is het" (Menno Visser)
"Een geweldig idee, dat je door wilt vertellen. Bij dezen! En dan is het nog een geweldig liedje ook" (Atze de Vrieze)
"
Een hele mooie nieuwe video die je mee terug neemt naar de plek waar je opgroeide" (Asta Kat)
"Spectaculaire nieuwe videoclip van Arcade Fire" (Willem van Zeeland)

2. Sleepy Sun
"Wat een verslavende mep psychedelica was dat op Lowlands. Gelukkig hebben we de set van de-Affaire nog" (Ingmar Griffioen)
"Na hun prachtige concert op Lowlands toch nog maar een keer geluisterd naar de mooie plaat Embrace" (Asta Kat)

3.
Festival Into The Great Wide Open 2010
"Hou de festivalsite in de gaten!" (Erik Zwennes)

4. Gonjasufi – The Caliph’s Tea Party (WARP)
"Ik blijf geloven in de cult van de Suf. Op dit remix album worden de songs van het briljant vage A Sufi And Killer nog onduidelijker" (Sander Kerkhof)

5.
Nieuw Sufjan Stevens werk
"Meneer heeft ook al weer een heel album klaarliggen dat volgende maand uitkomt. Wat er los is, is weer prachtig. Ik ben er blij mee" (Stephan van Peursem)

6.
Kids Of 88 – Everybody Knows (van album Sugar Pills, Dryden Street Records)
"Electropop uit Nieuw Zeeland met de plakker HIT erop geschreven" (Menno Visser)

7. Kompakt - Total 11 (album, Kompakt/NEWS)
"Erg blij met de nieuwe labelcompilatie van het Keulse elektonica-label Kompakt" (Atze de Vrieze)

8.
Ra Ra Riot - The Orchard
"Mooi album van weer zo'n fijne band uit New York. Beetje Vampire Weekend, beetje Clap Your Hands Say Yeah, maar dan anders" (Willem van Zeeland)

9.
Typhoon & New Cool Collective - 3 On Stage Sessie - Lowlands
"Blij dat ik tijdens Lowlands de 3 On Stage container binnenliep. Wat een briljante muzikanten! Komend weekend doen we het op Vlieland nog eens over" (Willem van Zeeland)

10.
Acid Baby Jesus - Hospitals (Cassette, Eigen Beheer)
"De betere psych-rockabilly-garage-surfpunk van de afgelopen tijd" (Erik Zwennes)DE LIJSTJES


ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Kompakt - Total 11 (album, Kompakt/NEWS)

Erg blij met de nieuwe labelcompilatie van het Keulse elektonica-label Kompakt. Verrassend blij zelfs. Van elektronische pop tot voorzichtige disco tot kale house- en techno-tracks. Mijn favoriet is zoals zo vaak DJ Koze. Dit keer met een diepe track met Tom Waits rochel.

Arcade Fire - The Wilderness Downtown (Universal, interactive clip)
Een charmant interactief project als videoclip van We Used To Wait.
Vul je eigen hometown in (werkt eigenlijk alleen als je in Amerika opgroeide) en de video speelt zich af in jouw suburbs. Een geweldig idee, dat je door wilt vertellen. Bij dezen! En dan is het nog een geweldig liedje ook.

We'll Live And Die In These Towns: Britpop in de jaren nul
Vijf jaar na Franz Ferdinand kunnen we al voorzichtig de balans
opmaken. Jazeker, het is alweer vijf jaar geleden dat die vier art school types uit Glasgow de Britse popmuziek op hun kop zetten. Zij en The Libertines, die de naald-in-de-arm-variant vertegenwoordigden. 79 gitaarpopliedjes uit hun slipstream in een Spotify playlist, die wat mij betreft de geschiedenisboeken in mogen.


MENNO VISSER DRAAIT:

Arcade Fire - The Wilderness Downtown (Universal, interactive clip)
Als ze tegenwoordig nog over je clip praten, moet het wel heel bijzonder zijn – en dat is het. Ook heel slim om te vragen om het adres waar je opgroeide om emotie bij je produkt te verwekken.

Kids Of 88 – Everybody Knows (van album Sugar Pills, Dryden Street Records)
Electropopduo uit Nieuw Zeeland met de plakker HIT erop geschreven.

Eskmo – Cloudlight (single, Ninja Tune/PIAS)

Gevalletje buitencategorie. Maar wat een prachtige non-lineaire crispy beat…


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Arcade Fire - The Wilderness Downtown (Universal, interactive clip)
Spectaculaire nieuwe videoclip van Arcade Fire met beelden van de straat waarin jij opgroeide.

Ra Ra Riot - The Orchard
Mooi album van weer zo'n fijne band uit New York. Beetje Vampire Weekend, beetje Clap Your Hands Say Yeah, maar dan anders. Check it out!

Typhoon & New Cool Collective - 3 On Stage Sessie - Lowlands

Ik ben blij dat ik tijdens Lowlands op het juiste moment de 3 On Stage container binnenliep. Wat een briljante muzikanten, wat een heerlijke feel good-show. Neem even een kwartiertje de tijd om deze video te bekijken. Je knapt er zeker van op. Komend weekend doen we het op Vlieland nog eens over.


SANDER KERKHOF DRAAIT:

Gonjasufi – The Caliph’s Tea Party (WARP)
Ondanks zijn belabberde optredens blijf ik geloven in de cult van de Suf. Op dit remix album worden de songs van het briljant vage A Sufi And Killer nog onduidelijker. Onder meer Bibio, Mark Pritchard en Oneohtrix geven mister draadhaar een makeover. Helaas kan ik niet zien hoe Gonjasufi dit weekend The Great Wide Open onveilig gaan maken. Ik hoop op een video van een akoestische versie van Sheep, met een apestonede Sufi en een koor van zoetgevooisde zeemeerminnen, opgenomen in de duinen van Vlieland. Gelukkig is hij er vrijdagavond in TrouwAmsterdam ook, samen met The Gaslamp Killer, voor het Viral Radio festival.

El Guincho – Pop Negro (Young Turks/V2)
Pablo Diaz-Reixa (Barcelona via de Canarische Eilanden) zou de nieuwe Manu Chao kunnen worden. Na een paar geweldige remixes en het album Alegranza! is nu het moment om de troon op te eisen. Onweerstaanbare tropicaliavrolijkheid op moderne beatleest. Genoeg om de zomer nog minimaal een maandje mee te verlengen.

Maximum Balloon – Absence Of Light (feat. Tunde Adebimpe) (DGC/Interscope/Universal)
Soms maakt TV On The Radio het zichzelf net iets te moeilijk. Het zal iets te maken hebben met de sterke persoonlijkheden in de band. Dat gaat wringen. In Maximum Balloon heeft muzikant/producer Dave Sitek (Yeah Yeah Yeahs, Liars, Foals) alle touwtjes in handen. De toon is lichter en speelser. Na Groove Me, met Theophilus London, is er nu als voorloper van een compleet album een track gelekt met Tunde Adebimpe. Van, jawel, TV On The Radio.


ASTA KAT DRAAIT:

Dead Can Dance - Aion en The Serpent's Egg

Ik realiseer me dat dit eigenlijk veel te lang geleden is, maar ik was ineens weer zo blij met deze heerlijke hippie muziek. Voel ik me even een echte heks, misschien op Vlieland dit weekend maar de Zonnegod aanroepen. Kan geen kwaad denk ik.

Arcade Fire - The Wilderness Downtown (Universal, interactive clip)
Nog zo'n nostalgisch geval, maar dan wel een hele mooie nieuwe video die je mee terug neemt naar de plek waar je opgroeide. Je moet misschien een beetje geduld hebben met laden...

Sleepy Sun - Embrace
Na hun prachtige concert op Lowlands toch nog maar een keer geluisterd naar Embrace, en wat een mooie plaat is dat. Tijdens het harde werken heb ik gelukkig nog wel deze band gezien, en kon ik meedeinen op de gitaren en wiegen in de wind. Past ook mooi bij de rest qua nostalgie en hippie-gevoel.


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Black Mountain: Old Fangs live @ Jimmy Fallon
Tip via @IncubateBlog: Black Mountain speelt de eerste killer song van het aanstaande album Wilderness Heart live at Jimmy Fallon. Terecht, want de show die de Canadese psychrockers op 17 september in het Natuurtheater in Oisterwijk gaan doen, belooft een van de hoogtepunten van Incubate te worden.

Wolf Parade - Expo 86
Man man wat een superbe plaat is dit. Elf nummers lang hebben ook deze Canadezen me helemaal beet. Zou zomaar kunnen dat ik mijn ITGWO10 schema stiekem omgooi om die show van vrijdag mee te pikken.

Sleepy Sun @ de-Affaire 2009
Jawel! Le Guess Who? heeft Sleepy Sun vastgelegd. Hele goede keuze. Op Lowlands waren ze ge-wel-dig, wat een verslavende mep psychedelica was dat. Gelukkig hebben we de set van de-Affaire van vorig jaar nog ter voorbereiding.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Nieuw Sufjan Stevens werk

Werden we bijna twee weken geleden verrast door een nieuwe EP van Sufjan Steven, blijkt dat meneer ook al weer een heel album heeft klaarliggen dat volgende maand uitkomt.  En wat er los is, is weer prachtig. Ik ben er blij mee.

Dungen – Skit I Allt (Subliminal/Clearspot)

Heerlijk psychedelische Zweeds zweefrock. Lekker wegdromen en er niks van verstaan.

Lilian Hak – Old Powder, New Guns (Siren Music/Rough Trade)
Geslaagd experiment waarbij nieuwe liedjes zijn opgebouwd uit samples van oude filmmuziek. Nostalgisch, maar nergens oubollig. Mooi, warm album.


ERIK ZWENNES DRAAIT:

Acid Baby Jesus - Hospitals (Cassette, Eigen Beheer)
De betere psych-rockabilly-garage-surfpunk van de afgelopen tijd. Denk Wavves, iets minder liedje, iets meer drive en gekte. Op een cassette voor de echte echte.

Grimes
Deze Canadese is mijn artiest van de week. Over een maand komt haar album Halfaxa uit. Nu kun je al twee nieuwe nummers beluisteren. Chillwave, witch house en veel donkere elektronica. Jum.

Festival Into The Great Wide Open 2010
Op het moment van tikken, duurt het nog een uurtje voordat Into The Great Wide Open 2010 van start gaat. Het festivalterrein staat, De Bolder is er klaar voor en het nieuwe bospodium is prachtig. Na de strandwandeling van vanmorgen ben ik er klaar voor. Hou de festivalsite in de gaten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12