Van Bijsterveldt minister van OCW Van Bijsterveldt minister van OCW

VVD’er Halbe Zijlstra wordt staatssecretaris

, Atze de Vrieze

Van Bijsterveldt minister van OCW

VVD’er Halbe Zijlstra wordt staatssecretaris

Atze de Vrieze ,

Marja van Bijsterveldt (CDA) is de beoogd minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet Rutte. Haar naam werd al genoemd in de wandelgangen, maar is nu ook bevestigd. VVD’er Halbe Zijlstra moet de nieuwe staatssecretaris worden. Wie van de twee cultuur in zijn portefeuille krijgt is nog niet bekend.

VVD’er Halbe Zijlstra wordt staatssecretaris

Marja van Bijsterveldt (CDA) is de beoogd minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet Rutte. Haar naam werd al genoemd in de wandelgangen, maar is nu ook bevestigd. Dat maakte RTL Nieuws verslaggever Frits Wester zojuist bekend. Van Bijsterveldt werd ook genoemd als nieuwe fractievoorzitter. Onder Balkenende was Van Bijsterveldt al staatssecretaris van OCW. Na het vertrek van PvdA-minister Ronald Plasterk nam ze zijn taken waar.

VVD’er Halbe Zijlstra moet de nieuwe staatssecretaris worden. Wie van de twee cultuur in zijn portefeuille krijgt is nog niet bekend. In het vorige kabinet kende het departement OCW nog twee staatssecretarissen. Minister Plasterk koos ervoor zelf de cultuur onder zijn hoede te nemen, eerdere kabinetten kenden staatssecretarissen van Cultuur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12