Releases van Hollandse Nieuwe Herrek vechten om voorrang Releases van Hollandse Nieuwe Herrek vechten om voorrang

Nieuwe band Gerrit van der Scheer zoekt het podium op

, Ingmar Griffioen

Releases van Hollandse Nieuwe Herrek vechten om voorrang

Nieuwe band Gerrit van der Scheer zoekt het podium op

Ingmar Griffioen ,

Rotterdammer Gerrit van der Scheer heeft zijn energie na het vertrek uit Bonne Aparte in Herrek gestopt. Veel energie zo blijkt, want met zijn nieuwe geesteskind heeft hij een ep en een album af, plus de demo's voor een tweede album. Woensdag treedt de band op met De Speech in Paradiso en zaterdag staan ze in Vera.

Nieuwe band Gerrit van der Scheer zoekt het podium op

Rotterdammer Gerrit van der Scheer heeft zijn energie na het vertrek uit Bonne Aparte in Herrek gestopt. Veel energie zo blijkt, want met zijn nieuwe geesteskind heeft hij een ep en een album af, plus de demo's voor een tweede album. Woensdag treedt de band op met DeSpeech in Paradiso en zaterdag spelen ze zelf in Vera.

De jongens van Herrek zitten middenin een repetitie als we bellen. Niet zo gek, aangezien de compleet nieuwe band er pas een paar shows op heeft zitten en morgen toch echt de Paradiso (bovenzaal) wacht. De drukte neemt frontman Van der Scheer graag voor lief, blij als hij is om weer op het podium te staan: "Dat is superfijn. Als je muziek maakt, hoort het live-gevoel er wel echt bij." De eerste shows stemden tot tevredenheid. "Het klikte en het kreeg op het podium echt een extra dimensie."

Van der Scheer: "Je kunt in de oefenruimte maar tot een zekere hoogte komen. En ik maak nu steeds meer muziek die je écht wil voelen, met dansbare elementen erin." Daarmee refereert hij aan het nieuwe nummer Exile, dat op de Hollandse Nieuwe sampler 11 en DeSpeech staat en exemplarisch is voor het album dat klaarligt. "Dat is vrij dansbare, poppy muziek. De ep is wat meer obscuur en schurkt tegen improvisatie aan. Songs die wel een liedjesstructuur hebben, maar minder grijpbaar en meer soundgebaseerd zijn."

Het was eigenlijk de bedoeling om alleen een album op te nemen, maar inmiddels ligt er ook een ep. "Gaandeweg is de ep ontstaan en die heeft het album ingehaald. Ik ben veel bezig samen met Lukas Dikker. Hij produceerde mijn plaat en ik speel in zijn band Luik mee. Van Luik zijn ook al vier tracks af en ik heb eigenlijk in demoversies al weer een plaat bij elkaar. Er komt veel materiaal van ons aan, dus het is de bedoeling dat we veel gaan repeteren om veel te spelen."

De ep moet een dezer dagen, als Van der Scheer een geschikte locatie voor de presentatie gevonden heeft, op het eigen Samling Recordings uitkomen. Voor de plaat heeft de Rotterdammer andere plannen. "We zijn zoekende naar een label en hebben net de eerste lijntjes uitgegooid. We weten dat een aantal mensen interesse heeft, maar willen breder kijken wat voor ons interessant is." Dat de opvolger al af is, terwijl deze cd nog geen releasedatum heeft, vindt hij niet erg. "Het kan niet sneller dan dit en het houdt ons wel scherp. We verwachten op korte termijn duidelijkheid over het label en de releasedatum."

Het nummer Exile is te beluisteren op de Hollandse Nieuwe sampler. Herrek speelt met DeSpeech op woensdag 6 oktober in Paradiso en zaterdag 6 november in De Spot in Middelburg. Meer data op MySpace.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12