Pete Philly lanceert Open Loops project Pete Philly lanceert Open Loops project

Wekelijks gratis nieuwe track voor ‘vrienden’

, Tomas Delsing

Pete Philly lanceert Open Loops project

Wekelijks gratis nieuwe track voor ‘vrienden’

Tomas Delsing ,

Pete Philly gaat vanaf vandaag de komende weken iedere week een gratis track uitbrengen op zijn nieuwe Open Loops website. Hij wil hiermee iets terugdoen voor zijn fans – zelf spreekt hij liever van ‘vrienden’ – en wat meer ruimte in zijn hoofd creëren. “Ik wil veel meer muziek uitbrengen dan tot nu toe mogelijk was.”

Wekelijks gratis nieuwe track voor ‘vrienden’

Pete Philly gaat vanaf vandaag de komende weken iedere week een gratis track uitbrengen op zijn nieuwe Open Loops website. De artiest wil op die manier twee vliegen in één klap slaan. Iets terugdoen voor zijn fans – zelf spreekt hij liever van ‘vrienden’ – en wat meer ruimte in zijn hoofd creëren. De term open loops staat immers voor een idee dat maar door je hoofd blijft malen, en waar je alleen vanaf komt door het uit te voeren: “Ik wil veel meer muziek uitbrengen dan tot nu toe mogelijk was.”

Het idee speelde al lange tijd, maar kon wegens tijdgebrek nooit uitgevoerd worden. “Ik loop al vanaf 2008 rond met de gedachte. In die periode was ik bijna voortdurend aan het touren of opnemen met Perquisite. Ik heb nu een jaar pauze genomen om goed na te denken; één van de dingen die eruit kwam was dat ik heel graag meer uit wilde brengen dan iedere twee jaar een cd. Nu komt er ieder jaar een periode van ongeveer vier maanden, waarin ik iedere week een track weggeef via internet. Dat gaat door tot de liedjes op zijn. Het moet geen druk worden om iedere week iets uit te brengen.”

Niet alleen de muziek gaat een prominente rol spelen op de nieuwe site, ook over de vorm is nagedacht. “Gratis muziek op internet wordt vaak gedistribueerd volgens een Febo model: het ziet er niet uit en is hap-snap weg. Ik wil een totaalpakket aanbieden: het siteontwerp moet mooi zijn en iedere track krijgt motion artwork mee. Ik wil de mensen die mij volgen echt iets te bieden hebben.”

De tracks op de site zullen vooral beat-based zijn, geproduceerd door Philly zelf of door zijn dj PCM, die ook al meedraaide ten tijde van Pete Philly & Perquisite.” De uitgebreidere songs blijven voorbehouden aan de albums, waarvan er twee gepland staan. “Op dit moment heb ik al genoeg geschreven en demo’s gemaakt, maar dat materiaal moet eerst helemaal opnieuw in elkaar gezet worden voordat we de studio in gaan. Ik blijf dus, naast de Open Loops, fysieke albums uitbrengen. Anders moet ik straks weer een normale baan zoeken, ik weet niet of ik dat na zeven jaar nog wel kan!”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12