Muzikantendag keert terug in slipstream Popronde Muzikantendag keert terug in slipstream Popronde

16 oktober in Den Haag, 30 oktober in Haarlem

, Atze de Vrieze

Muzikantendag keert terug in slipstream Popronde

16 oktober in Den Haag, 30 oktober in Haarlem

Atze de Vrieze ,

De Muzikantendag keert terug op de agenda. Anderhalf jaar geleden was de laatste editie, en daarna besloot organisator Buma Cultuur dat het initiatief toe was aan een facelift. Deze maand is de Muzikantendag terug, niet een maar twee keer. 16 oktober in Den Haag en 30 oktober in Haarlem, in het voorjaar moeten nog meer edities volgen.

16 oktober in Den Haag, 30 oktober in Haarlem

De Muzikantendag keert terug op de agenda. Anderhalf jaar geleden was de laatste editie, en daarna besloot organisator Buma Cultuur dat het initiatief toe was aan een facelift. Deze maand is de Muzikantendag terug, niet een maar twee keer. 16 oktober in Den Haag en 30 oktober in Haarlem, in het voorjaar moeten nog meer edities volgen. In plaats van de muzikanten te lokken, gaat het initiatief nu naar een plek waar muzikanten al zijn: de Popronde. “De Muzikantendag vindt plaats als onderdeel van Buma On Tour. Het vindt plaats in een van de locaties van de Popronde”, vertelt Lisette Ruijtenberg van Buma Cultuur.

Tijdens Buma On Tour kunnen muzikanten vragen stellen over auteursrecht. De Muzikantendag is breder. “Het moet een plek zijn waar muzikanten zich kunnen laten inspireren en informeren. Je kunt je netwerk uitbreiden en andere muzikanten ontmoeten. Huub van der Lubbe komt spreken over het schrijven van teksten, Tjeerd Bomhof van Voicst vertelt over het schrijven voor songs voor Anouk en Jacqueline. En dan is er ook nog een keynote speech van songwriter Ralph Murphy, die met onder meer Cliff Richard gewerkt heeft.”

Belangrijk onderdeel is uiteraard ook het demospreekuur, waar muzikanten hun opnames kunnen laten keuren door A&R managers van platenmaatschappijen, vertegenwoordigers van boekingskantoren, programmeurs van zalen en muzieksamenstellers van radiozenders als 3FM en Kink FM. Ook 3VOOR12 zal daar als luisterend oor fungeren. Muzieksamensteller Bart Snoeren zal demo’s keuren.

De Muzikantendag vindt plaats op 16 oktober in Theater de Regentes in Den Haag en 30 oktober in Patronaat in Haarlem.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12