Moss naar Parijs, CMJ en In A Canadian Cabin With... David Pino

3VOOR12 Award-winnaar richt zich op Frankrijk en Duitsland

Ingmar Griffioen ,

3VOOR12 Award-winnaar Moss kijkt steeds meer over de grenzen. Om buitenlandse boekers te interesseren spelen de Amsterdammers op grote buitenlandse showcasefestivals, zoals zaterdag op MaMa Event in Parijs en volgende week op CMJ in New York. Verder gaat frontman Marien Dorleijn in januari met David Pino naar Canada voor In A Cabin With...

3VOOR12 Award-winnaar richt zich op Frankrijk en Duitsland

3VOOR12 Award-winnaar Moss kijkt steeds meer over de grenzen. Om buitenlandse boekers te interesseren spelen de Amsterdammers op grote buitenlandse showcasefestivals, onder meer deze zaterdag op MaMa Event in Parijs en volgende week in New York op de CMJ Music Marathon. Verder gaat frontman Marien Dorleijn in januari met David Pino naar Canada voor In A Cabin With...

Moss is vandaag nog in Amsterdam aan het repeteren voordat de groep morgen naar Parijs afreist. "We spelen op MaMa Event, een soort Frans EuroSonic", vertelt Dorleijn. "Onze plaat komt in Frankrijk uit, dus is het belangrijk om daar ook te spelen. We zijn daar weer geboekt naar aanleiding van een optreden op showcasefestival The Great Escape in Brighton." Never Be Scared/Don’t Be a Hero komt waarschijnlijk in april in Frankrijk uit. Harmonie Boekingen heeft de distributie en promotie al geregeld, maar wil eerst een Franse boeker vinden. "En daarvoor spelen ze dus deze zaterdag in Parijs in La Boule Noir", legt manager Joris van Welsen uit.

Als Nederlandse band op een Amerikaans showcase-festival spelen: het lijkt een gigantische kans, maar in de praktijk moet je nog maar afwachten of je op een goede locatie, een gunstig tijdstip staat en vooral wie er komen kijken. Dorleijn is dan ook heel blij dat hij met Moss in New York in een mooie club speelt. "We doen eigenlijk maar één show. Dat klinkt stom, maar het is belangrijk om ons te laten zien. We gaan daar verder veel rondlopen, contacten leggen en andere bands zien."

Een beetje gek is het wel; helemaal naar New York gaan, terwijl je focus op Europa ligt. "We nodigen daar ook Franse en Duitse boekers uit. Amerika is natuurlijk een heel groot land; als mensen daar enthousiast worden en ons willen boeken, dan willen we zeker wel. Ik ben altijd nogal van 'go with the flow' geweest." Na New York heeft Moss een weekje vrij en dan wacht een tour door Engeland en Schotland. "Daar hebben we een deel van onze plaat geschreven, dus het voelt wel als thuiskomen, als een second home."

Marien Dorleijn is verder door In A Cabin With benaderd. Vandaag had hij een eerste meeting met David Pino van El Pino and the Volunteers. En zo gaan ze samen van 17 tot 31 januari naar Canada om een plaat op te nemen. "We hebben beiden wat met Canada. Ik hou wel van koude oorden. Mooi, want we gaan in de winter en dan is -25 daar normaal."