Makam presenteert debuutalbum NA Amsterdam Dance Event Makam presenteert debuutalbum NA Amsterdam Dance Event

Amsterdamse houseproducer doopt debuut in Berlijnse club Watergate

, Atze de Vrieze

Makam presenteert debuutalbum NA Amsterdam Dance Event

Amsterdamse houseproducer doopt debuut in Berlijnse club Watergate

Atze de Vrieze ,

De Amsterdamse houseproducer presenteert binnenkort zijn debuutalbum How Long Is Now. Niet in Amsterdam, maar in Berlijn, in de toonaangevende club Watergate.

Amsterdamse houseproducer doopt debuut in Berlijnse club Watergate

Bescheidenheid siert de mens. Als het niet al het motto van Guy Blanken alias Makam was, dan is het dat nu. De Amsterdamse houseproducer presenteert binnenkort zijn debuutalbum How Long Is Now, maar niet op Amsterdam Dance Event. Het festival wordt door veel artiesten aangegrepen om trots met hun werk te zwaaien, maar Makam viert zijn releasefeestje pas een maand later. “Half november komt het album uit, eerst op cd, even later op vinyl”, vertelt Makam. “Op ADE staan duizend dj’s, het is haast onmogelijk om daartussen op te vallen.”

Makam zag de titel van zijn album op een gebouw in Berlijn staan. De zin spookte een paar dagen rond in zijn hoofd. “How Long Is Now? Het antwoord is: tijdloos, want het is altijd ‘nu’. Dat paste goed bij het album dat ik wilde maken. Het moest tijdloze muziek zijn, zonder al te veel opsmuk. Het album gaat dieper dan de ep’s die ik tot nu toe heb uitgebracht. Naast de old school housesound die mensen al van me kennen, zitten er ook techno elementen in.” Makam werkte anderhalf jaar min of meer fulltime aan zijn plaat. “Het had eigenlijk in juni al af moeten zijn, maar ik vond het niet goed genoeg. Er ontbrak iets. Dankzij steun van mijn label Sushitech is het af gekomen.”

Sushitech is een Engels label. Makam kijkt dan ook graag over de grens en is daar zeer welkom, misschien zelfs wel vaker dan in Nederland. “Ik heb ondermeer in Londen, Berlijn, Israël, Barcelona en Moskou opgetreden. Het wordt wel iets lastiger om optredens te krijgen. Het laatste halfjaar hebben clubs de crisis stevig gevoeld. Promotors boeken liever headliners die duizend man trekken, en dat doe ik nog niet.”

Toch heeft Makam nog prima leven van zijn muziek. En hij heeft een uiterst respectabele plek gevonden om zijn album te presenteren, namelijk de toonaangevende club Watergate in Berlijn, waar hij al eerder draaide. Voor de gelegenheid bouwt hij een speciale live-set. Hij speelt vaker semi-live, maar nu komt er veel meer hardware aan te pas. “Ik werk met een synthesizer, een 909 drumcomputer. De meeste optredens zal ik gewoon als dj optreden, deze liveset zal hooguit een paar keer in Nederland te zien zijn, op bijzondere plekken met goed geluid. Het moet speciaal blijven.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12