HENK houdt producersmarathon op ADE HENK houdt producersmarathon op ADE

24 uur, 24 Nederlandse livesets

, Atze de Vrieze

HENK houdt producersmarathon op ADE

24 uur, 24 Nederlandse livesets

Atze de Vrieze ,

Je zou kunnen zeggen dat Amsterdam Dance Event één grote marathon is, met honderden dj's, verdeeld over vijf dagen, op tientallen locaties. Maar binnen het programma bevindt zich een monsteravond: de 24 uur van HENK.

24 uur, 24 Nederlandse livesets

Je zou kunnen zeggen dat Amsterdam Dance Event één grote marathon is, met honderden dj's, verdeeld over vijf dagen, op tientallen locaties. Maar binnen het programma bevindt zich een monsteravond: de 24 uur van HENK. Een etmaal lang, van 11:00 uur zaterdag 23 oktober tot 11:00 uur zondagochtend. Op het programma staan 27 producers, waarvan 24 Nederlanders. "We willen laten zien hoeveel talent Nederland in huis heeft", zegt Robert Bolwerk van de organisator, stichting HENK. "Het gaat van house tot techno, van stevig tot subtiel."

De marathon van HENK moet een viering worden van het kleinschalige Amsterdamse nachtleven. Het initiatief bestaat inmiddels zo'n drie jaar en ontstond uit liefde voor kleine en intieme feestjes. "Drie jaar geleden werd Amsterdam gedomineerd door grote commerciële clubs. We zijn begonnen met een klein feestje in een huiskamer voor 150 man." De organisatie sprak meteen een aantal mensen de Amsterdamse scene aan, zoals resident Jason Lanox, Makam, Arjuna Schiks, Applescal en duo Rauwkost. Daarnaast heeft het collectief banden met kunstenaars van de Rietveld Academie. "Al het licht wordt gemaakt door een lichtkunstenaar, er is een pop-up restaurant en een oplaadruimte waar je tot rust kunt komen."

HENK boekt bewust alleen live-acts. "Een producer die live speelt is gedwongen met alleen zijn eigen materiaal te werken. Dat is een beperking, maar daardoor juist interessant. Daar komt bij dat dj's vaak geboekt worden omdat ze een interessante release uitbrengen, maar vervolgens hoor je van die sound dan vaak weinig terug in hun dj-set. Voor mij is het een ideale mix van de opkomende digitalisering en aan de andere kant het persoonlijke." Live-sets zijn wel duurder, en een line-up met 24 producers zou normaal gesproken niet te betalen zijn. "We vragen best veel van artiesten en boekers, dus we zijn ze erg dankbaar voor hun support. Kennelijk willen ze ons graag helpen iets toe te voegen aan het Amsterdamse nachtleven."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12