Gratis mixtape Faberyayo toch op cd Gratis mixtape Faberyayo toch op cd

“Soms koop je een cd om te hebben, die je niet eens uitpakt”

, Atze de Vrieze

Gratis mixtape Faberyayo toch op cd

“Soms koop je een cd om te hebben, die je niet eens uitpakt”

Atze de Vrieze ,

31 juli verscheen Het Grote Gedoe, de eerste solo-mixtape van Jeugd van Tegenwoordig-lid Pepijn Lanen alias Faberyayo. Gratis en digitaal. Heel modern dus, maar de roep om een ouderwetse cd groeide. Ook als daarvoor betaald moet worden. En dus verschijnt 15 oktober, 2,5 maand na de gratis release, alsnog een cd.

“Soms koop je een cd om te hebben, die je niet eens uitpakt”

31 juli verscheen Het Grote Gedoe, de eerste solo-mixtape van Jeugd van Tegenwoordig-lid Pepijn Lanen alias Faberyayo. Gratis en digitaal. Heel modern dus, maar de roep om een ouderwetse cd groeide. Ook als daarvoor betaald moet worden. En dus verschijnt 15 oktober, 2,5 maand na de gratis release, alsnog een cd. “Het is een idee van Farid van TopNotch”, zegt Faberyayo. “Het wordt een gelimiteerde oplage van 800 stuks, alleen te koop bij Bol.com.”

Oorspronkelijk was Het Grote Gedoe alleen bedoeld als tussendoortje, vertelt Faberyayo. De prioriteit ligt bij het album van De Jeugd van Tegenwoordig, dat in november uitkomt. “We waren bezig met een nieuwe Jeugd-plaat en een Le Le album. Op een gegeven moment stonden die projecten om verschillende redenen even nagenoeg stil, maar ik zat zelf op een creatieve piek. Toen heb ik in korte tijd heel veel opgenomen. Ik wilde dat het meteen uitkwam, vandaar dat het een gratis mixtape werd. Het leek verdacht veel op een echt album, maar zo hoefde ik ook niet het hele circus in met allerlei moeilijke planning.”

De reacties op de mixtape waren extreem positief. Vooral uit België was de roep om een fysiek product luid, merkte TopNotch. “Het blijft een vreemde discrepantie tussen de echte wereld en de digitale wereld”, zegt Faberyayo. “Als je iets gratis op je computer hebt staat, heb je toch het gevoel dat er iets niet klopt, ook al was het een gratis release. Zelf koop ik regelmatig cd’s, gewoon om ze te hebben. Soms maak ik ze niet eens open, download ik de muziek en zit ik de cd gewoon in de kast.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12