Eins Zwei Orchestra wacht op platenlabel en Noorderslag-uitnodiging Eins Zwei Orchestra wacht op platenlabel en Noorderslag-uitnodiging

“We hebben genoeg ervaring en knowhow om zelf een plaat uit te brengen”

, Tomas Delsing

Eins Zwei Orchestra wacht op platenlabel en Noorderslag-uitnodiging

“We hebben genoeg ervaring en knowhow om zelf een plaat uit te brengen”

Tomas Delsing ,

Het debuutalbum 100 Colors van Eins Zwei Orchestra ligt al weer even op de plank, maar de kleurrijke shoegaze blijkt lastiger verkoopbaar dan gedacht. Als er zich voor de plaat geen geschikte kandidaat aandient, neemt de band het heft in eigen handen: “We willen graag op Noorderslag de release vieren, desnoods in eigen beheer.”

“We hebben genoeg ervaring en knowhow om zelf een plaat uit te brengen”

Het debuutalbum 100 Colors van Eins Zwei Orchestra ligt al weer even op de plank, maar de kleurrijke shoegaze blijkt lastiger verkoopbaar dan gedacht. “De grote labels zijn schuchter, iedereen trekt op het laatste moment zijn handen er vanaf”, aldus frontman Stefan van Maurik. Als er zich voor de plaat, geïnspireerd door de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser, geen geschikte kandidaat aandient, neemt de band het heft in eigen handen: “We willen graag op Noorderslag de release vieren, desnoods in eigen beheer.”

Ook al is de band zeer stellig over zijn doelstelling, of die haalbaar is moet nog blijken: Van Maurik vernam weliswaar in de wandelgangen dat er gelobbyd wordt voor Noorderslag, maar een officiële uitnodiging kwam er nog niet. Misschien dat daar met een duwtje in de rug van een grote partij verandering in komt: op de MySpace pagina flirt de band nadrukkelijk met de grote labels. Warner, Sony en BMG worden bij naam genoemd, voor minder doet de jonge supergroep het niet. “We hebben genoeg ervaring en knowhow in de band om de plaat uit te brengen, dan kunnen we het net zo goed zelf doen.”

In de periode tot aan Noorderslag is er een zeer volle agenda, die even hectisch en gevarieerd is als de muziek. “Gisteravond hebben we de laatste show van de clubtour gehad,” aldus Van Maurik, “maar binnenkort spelen we nog een aantal keer op het 3VOOR12 podium op de popronde. Eerst komende donderdag op de afterparty in Vera in Groningen, daarna in Cul De Sac in Tilburg en tot slot op de laatste editie in de Effenaar in Eindhoven.” Daarna gaat de band het onderwijs in: “We zullen op een middelbare school in Amersfoort een aantal muzikale lessen verzorgen over Hundertwasser. Hij was op heel veel gebieden grensverleggend, dus je kunt hem als voorbeeld gebruiken voor vakken als kunstvorming, biologie, muziek, maar ook wiskunde. Het is belangrijk dat de kids hem leren kennen.”

Een shoegaze-band voor een klas met middelbare scholieren. Het idee werd geboren uit noodzaak: “Het is lastig om in het Nederlandse clubcircuit geld te verdienen, dat lukt alleen bands als De Staat of Go Back To The Zoo. Daarom gaan we dit eens proberen. Twee bandleden werken al in het onderwijs, dus heel vreemd is het niet. Scholen hebben vaste budgetten voor dit soort projecten, dus hebben we een vaste inkomstenbron. We ambiëren het overigens helemaal niet om volledig de overstap te maken, we willen gewoon muziek maken.”

Eins Zwei Orchestra treedt 14 oktober op de popronde op in Vera (Groningen), op 29 oktober in Cul De Sac (Tilburg) en op 12 november in de Effenaar (Eindhoven). Je kunt de single en remixes beluisteren op de Bandcamp-pagina, de videoclip staat op YouTube.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12