Daniel Sanchez: "Ik geloof niet in de cd, alleen in platen en usb-sticks" Daniel Sanchez: "Ik geloof niet in de cd, alleen in platen en usb-sticks"

Amsterdamse producer wil met debuutalbum naar Noord- en Zuid-Amerika

, Atze de Vrieze

Daniel Sanchez: "Ik geloof niet in de cd, alleen in platen en usb-sticks"

Amsterdamse producer wil met debuutalbum naar Noord- en Zuid-Amerika

Atze de Vrieze ,

Daniel Sanchez is een druk baasje. Hij is niet alleen dj en producer, maar ook opperhoofd van label Bla Bla en organisator van feesten onder diezelfde naam. Deze week verschijnt Cirkel, zijn album met Eelco Augustijn, en de eerste langspeler op Bla Bla Records. Wat heet langspeler: Cirkel duurt dik twee uur.

Amsterdamse producer wil met debuutalbum naar Noord- en Zuid-Amerika

Amsterdammer Daniel Sanchez is een druk baasje. Hij is niet alleen dj en producer, maar ook opperhoofd van zijn eigen label Bla Bla en organisator van feesten onder diezelfde naam, met Studio 80 als thuisbasis. Dat gaat voorspoedig, maar deze week schakelt hij een tandje bij. Dan verschijnt Cirkel, zijn album met Eelco Augustijn, en de eerste langspeler op Bla Bla Records. Wat heet langspeler: Cirkel duurt dik twee uur. "Daar sta ik eigenlijk nu pas bij stil", zegt Sanchez, die zich niet heeft hoeven beperken door het cd-formaat. "Ik geloof niet in de cd, alleen in platen en usb-sticks."
 
En dus verschijnt Cirkel ook op vinyl, twaalf tracks op zes plakken, die ook per stuk te koop zijn. Wie de hele set koopt, krijgt het bijzondere artwork erbij. "De ene kant is wit, de andere zwart, en daarop staan allemaal kleine rondjes, die samen een letter vormen. Heb je ze alle zes, dan zie je het woord Cirkel." Op dat album staan dus twaalf tracks van rond de tien minuten. Sanchez maakt bepaald geen haast. Zijn tracks werken niet toe naar een climax. Alles behalve zelfs. Dergelijke kalme dubtechno zijn we van hem niet gewend. "House is op dit moment het genre, maar juist daarom wilde ik iets anders. Dit is een album voor tijdens het werk, op je iPod of in de auto, of voor dj's die aan het begin van een avond draaien. Muziek kan alleen maar vooruit komen door iets te doen wat juist niet iedereen doet."   

Het album staat tijdelijk op de Luisterpaal, maar Sanchez heeft ook eigenhandig alle tracks op YouTube gezet. Dat doet hij ook met de tracks op de labelsampler die tijdens Amsterdam Dance Event ten doop gehouden wordt. "Sommige mensen zijn daar tegen, maar ik denk dat het alleen maar goed is. Zelf maak ik regelmatig playlists op YouTube als ik met vrienden thuis zit. Zo willen mensen muziek luisteren."  

Zijn strategie legt hem tot nu toe geen windeieren, want Daniel Sanchez heeft over boekingen niets te klagen. Hij wordt regelmatig gevraagd in het buitenland, en probeert ook de artiesten in zijn stal op sleeptouw te nemen. "Dan word ik bijvoorbeeld gevraagd nog eens naar Turijn te komen, en dan stel ik voor er een Bla Bla avond van te maken. De afgelopen tijd heb ik gedraaid in onder meer Duitsland, Spanje en Italië. Binnenkort ga ik naar Chicago." In het voorjaar hoopt hij voet aan de grond te krijgen in Zuid-Amerika. Hij was er al eens, en dat beviel. "De house is erg upcoming daar. Hier moet je keihard je best doen om je te onderscheiden, daar hangt op feesten de sfeer die je kent van je eigen eerste feesten."  

Cirkel van Daniel Sanchez en Eelco Augustijn is nu verkrijgbaar. 20 oktober presenteert Bla Bla Records zijn nieuwe compilatie in de Westerunie tijdens Amsterdam Dance Event. Op de Luisterpaal: Cirkel deel 1 en Cirkel deel 2.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12