C-Mon & Kypski doet stoelendans met een Rietveld C-Mon & Kypski doet stoelendans met een Rietveld

Speciaal optreden in Van Gogh Museum tijdens ADE

, Atze de Vrieze

C-Mon & Kypski doet stoelendans met een Rietveld

Speciaal optreden in Van Gogh Museum tijdens ADE

Atze de Vrieze ,

Gerrit Rietveld en C-Mon & Kypski, ze zijn niet alleen allebei afkomstig uit Utrecht. Simon Akkermans ziet nog een overeenkomst: “Rietveld was best wel een innovatieve dude.” Een speciaal project rond het Rietveldjaar doet onder meer Amsterdam Dance Event aan.

Speciaal optreden in Van Gogh Museum tijdens ADE

“Rietveld was best wel een innovatieve dude.” Simon Akkermans ziet wel overeenkomsten tussen de beroemde designer en zijn band C-Mon & Kypski. Ze hebben nog een belangrijke overeenkomst: thuisbasis Utrecht. En dus lag het voor de hand dat C-Mon & Kypski in het Rietveldjaar 2010 een speciaal project doet. Dat project is vrijdag 22 oktober te zien in het Van Gogh Museum, als onderdeel van Amsterdam Dance Event. “Onze VJ’s Kijkbuiskinderen hebben een speciaal decor getimmerd in de geest van Rietveld."

"Verder zullen we een normale show spelen, met natuurlijk ons nieuwe nummer", vervolgt Akkermans. "We gaan geen stoelendans doen, want dan wordt het een zitconcert, en daar houden we niet van.” Dat nieuwe nummer – The Sitdown – stond niet op het recente album en werd speciaal gemaakt voor het Rietveld-project. Er hoort ook een video bij, waarin wél een stoelendans in gespeeld wordt, rond de aloude stoelen van de meester. De Rietveld-show staat nog twee keer op de agenda, namelijk in Tivoli op 20 oktober (in het kader van de opening van de Rietveld expositie in het Centraal Museum) en in de Effenaar op 23 oktober (in het kader van de Dutch Design Week).

Ondertussen richt C-Mon & Kypski de blik voorzichtig over de grens. Zo speelt de band regelmatig in Frankrijk. "Vorige week traden we op in Boulogne, binnenkort in Parijs op een Eurosonic-achtig festival. Ze beginnen ons daar voorzichtig te ontdekken. Onlangs waren we geboekt op een festival op een podium voor 300 man, maar moesten we de Chicks On Speed vervangen in een tent voor 6000 mensen. Het dak ging eraf, ondanks dat niemand wist wie wij waren. Er was zelfs iemand die de Chicks On Speed naar aanleiding van dat optreden wilde boeken en er pas later achter kwam dat wij dat helemaal niet waren."

Hieronder de clip. Voor een interview met de maker tijdens Afzien?! op het Nederlands Film Festival kijk je op 3VOOR12 TV.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12