Bauer werkt aan nieuw album voor orkest Bauer werkt aan nieuw album voor orkest

"Ik doe het rustig aan, ik heb geen haast"

, Ingmar Griffioen

Bauer werkt aan nieuw album voor orkest

"Ik doe het rustig aan, ik heb geen haast"

Ingmar Griffioen ,

Vorige maand was daar opeens het eerste Bauer-nummer in vier jaar: een cover voor de Scram C Baby-compilatie. "Ik ben na lange tijd weer een beetje met een plaat begonnen, waarvoor ik nu twee nummers heb. Maar ik zit nog te twijfelen tussen een plaat met origineel materiaal en een coverplaat. Ik doe het rustig aan, ik heb geen haast."

"Ik doe het rustig aan, ik heb geen haast"

Vorige maand was daar opeens het eerste Bauer-nummer in vier jaar. De cover voor de Scram C Baby-compilatie was voor Berend Dubbe zelf een extra stimulans de draad weer op te pikken. "Ik ben na lange tijd weer een beetje met een plaat begonnen, waarvoor ik nu twee nummers heb. Maar ik zit nog te twijfelen tussen een plaat met origineel materiaal en een coverplaat. Ik doe het rustig aan, ik heb geen haast."

Over de reden dat het zo lang stil geweest is, is Dubbe eerlijk. "Dat heeft echt te maken met ouder worden, dat het dan moeilijker wordt om iets te maken dat je goed vindt. Je bent zo kritisch en het wordt steeds moeilijker jezelf tevreden te stellen." Een groot verschil met zijn beginperiode als muzikant, merkt Dubbe. "Als je kijkt hoe makkelijk het was, toen schreef ik een nummer in een dag."

Naast de Scram C Baby opdracht, was het project dat Bauer vier jaar terug met het Metropole Orkest deed ook een belangrijke inspiratie om weer door te gaan. "Ik probeer nu iets te vinden met samples en een orkest. Ik ben eigenlijk vier jaar bezig geweeest met het zoeken van een sound, die tussen het onschuldige van het begin en het schuldige van nu in ligt."

Dubbe maakt het zichzelf niet makkelijk. "Mijn muziek wordt steeds geconstrueerder en gestructureerder. Dan kom je jezelf toch elke dag weer tegen, maar die gelaagde muziek is waar ik steeds meer van hou. Arrangeren voor een orkest is elke dag bijleren. Maar ik heb nu een sound gevonden, die qua drums simpel kan zijn maar ook complexe orkestrale stukken bevat. Dat kan je ook wel horen aan die Scram C Baby-track, waar ik geloof ik anderhalve maand aan gewerkt heb."

Optreden zag de Amsterdamse muzikant even niet meer zitten. "Ik treed helemaal niet meer op, daar was ik toen bij Bettie Serveert al zat van. Bij Bauer was het weer even leuk omdat het nieuw was. Maar ik ga nu eigenlijk weer opnieuw beginnen. Ik hoop dat de plaat over een half jaar uitgebracht kan worden en dan zien we wel verder."

Met Excelsior liggen er ook plannen om het eerste Bauer album uit 1999 weer uit te brengen. On The Move zou volgens Dubbe in een speciale package met cd, vinyl, remixen en live-materiaal uit moeten komen ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van Bauer. Dat zou dan 2012 moeten worden. "Dan is het koper, maar daar heb ik nu niet zoveel haast mee. Ik ben net weer druk met muziek na een periode van drie jaar niet zoveel doen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12