3VOOR12 Draait (41): Suuns, DJ Nate en Solomon Burke 3VOOR12 Draait (41): Suuns, DJ Nate en Solomon Burke

De favorieten van de redactie

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12 Draait (41): Suuns, DJ Nate en Solomon Burke

De favorieten van de redactie

Redactie 3VOOR12 ,

Spannende rock uit Montreal, hiphopghettohouse uit Chicago en depressive hiphop uit de Oekraine zijn populair op de redaktie deze week. Maar ook Hollandse helden Kensington, Moss en Denvis kwamen voorbij.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.

Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Single van de week
Triggerfinger - All This Dancin' Around (Excelsior)

3VOOR12 Album van de week
Sufjan Stevens - The Age Of Adz (Asthmatic Kitty/Konkurrent)

3FM Megahit
My Chemical Romance - Na Na Na (Warner)


DE TOP 10:

1. Suuns - Zeroes QC (Secretly Canadian/Konkurrent)
"Op het debuutalbum doet de band uit Montreal hele rare dingen met elektronica, noise, drones, psychrock en wat eigenlijk niet. Dat dat niet ontspoort is kunst." (Ingmar Griffioen)
"Spannende ritmes en vocalen, dreigende en scheurende gitaren van tijd tot tijd. Poppy en arty-farty tegelijkertijd, heel goed dus.(Stephan van Peursem)

2. DJ Nate - Da Track Genious  (Planet Mu/Konkurrent)
"Opgefokte 808 drums, gepitchte r&b samples, diepe bassen + van overal bij elkaar gejatte acapellas van Lil Wayne tot Carly Simon en Marvin Gaye. Algehele geniale chaos in 25 tracks op Da Trak Genious." (Sander Kerkhof)
"Speels, springerig en opzwepend met veel foute samples en goede beats." (Stephan van Peursem)

3. Sufjan Stevens - The Age Of Adz (album, Asthmatic Kitty/Konkurrent)
"Commerciele zelfmoord of outside art? Hoe dan ook: fascinerend." (Menno Visser)

4. Solomon Burke – Don’t Give Up On Me
"Check vooral ook even de schitterende Loladamusica-documentaire over Solomon Burke die nu weer te zien is op 3VOOR12TV."

5. Broken Glass Heroes - Grandchildren Of The Revolution (album, PIAS)
"Aan dat gekkige candid camera programma Benidorm Bastards hebben we een heel prettig sixtiesbandje met gouden harmonieën overgehouden. Topsingle." (Atze de Vrieze)

6. Moss - Kisses Suzuki (Tribute to Scram C Baby)
"Eén van mijn favoriete Scram C Baby klassiekers omgebouwd van een vrolijke popsong tot een slepende affaire. Eigenzinnig maar toch herkenbaar." (Sander Kerkhof)

7. Kensington live in Desmet, Amsterdam (13 OKT '10)
"Lekkere technische rock uit Utrecht. Doet soms denken aan Arctic Monkeys en zou ook niet misstaan op London Calling. Zelf zien? Dat kan." (Reinier Bruijne)

8. Denvis – Join The Circus
"Na de smerige rock ‘n’ roll van The Spades is het nu tijd voor de big bar band sound van Denvis and the Real Deal en voor een hartverwarmende ode aan de liefde." (Willem van Zeeland)

9. Patrice Baumel - Vapour (album, Trouw Records)
"Vapour is een broeierig, diep elektronisch album, met tracks die eerder afbouwen dan een hoogtepunt najagen. Komt het best tot zijn recht van begin tot eind." (Atze de Vrieze)

10. Boombox - E-mail (single, Moon Records, import Oekraine)
"Net terug uit de Oekraine, waar deze depressieve hiphop band mateloos populair is onder de jeugd..." (Menno Visser)


DE LIJSTJES:

ATZE DE VRIEZE DRAAIT:


Brian Eno - Bloom (iPhone app)
Ik liep gisteren in de London underground op weg naar een interview met producer en ambient pionier Brian Eno en speelde wat met zijn iPhone app Bloom. Een soort generatieve ambient tool, een muziekstuk dat je zelf bij kunt sturen. En ineens besefte ik wat een gouden tijden het zijn voor ambientliefhebbers. Music For Airports daadwerkelijk op het vliegveld, zelf te besturen en gewoon op je koptelefoon. Interview binnenkort op 3VOOR12.

Patrice Baumel - Vapour (album, Trouw Records)
Duitse Amsterdammer debuteert op een debuterend label. En dat is voor beide een goed visitekaartje. Vapour is een broeierig, diep elektronisch album, met tracks die eerder afbouwen dan een hoogtepunt najagen. Komt het best tot zijn recht van begin tot eind.

Broken Glass Heroes - Grandchildren Of The Revolution (album, PIAS)
Naar Benidorm Bastards heb ik nog nooit gekeken. Volgens mij vind ik het ook helemaal niet grappig. Dat Tim Vanhamel en Pascal Deweze het titelnummer maakten moest ik dan ook van anderen horen. Conclusie: aan dat gekkige candid camera programma hebben we een heel prettig sixtiesbandje met gouden harmonieën overgehouden, waarin vooral de stem van Deweze heel sterk uit de verf komt. Topsingle.


MENNO VISSER DRAAIT:


Sufjan Stevens - The Age Of Adz (album, Asthmatic Kitty/Konkurrent)
Commerciele zelfmoord of outside art (volgens de prachtige recensie van Jan Vollaard in NRC)? Hoe dan ook: fascinerend.

Andreya Triana - Draw the Stars (albumtrack album Lost Where I Belong, Ninja Tune/PIAS)
Londense singersongwriter met een minimalistische inslag, de Sade van nu.

Boombox - E-mail (single, Moon Records, import Oekraine)
Net terug uit de Oekraine, waar deze depressieve hiphop band mateloos populair is onder de jeugd...


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Solomon Burke – Don’t Give Up On Me
HET meesterwerk van de afgelopen weekend op Schiphol overleden soulzanger Solomon Burke. Deze week weer een paar keer gedraaid en het blijft een subliem album, schitterend geproduceerd door Joe Henry. Check vooral ook even de schitterende Loladamusica-documentaire over Solomon Burke die nu weer te zien is op 3VOOR12TV.

Belle and Sebastian – Write About Love

Het is geen plaat geworden die spectaculaire nieuwe invalshoeken oplevert voor hun oeuvre, maar het is wel easy listening op superieur niveau. Bestond dat genre eigenlijk nog?

Denvis – Join The Circus
Never a dull moment met onze rockster uit Mierlo. Na de smerige rock ‘n’ roll van The Spades is het nu tijd voor de big bar band sound van Denvis and the Real Deal en voor een hartverwarmende ode aan de liefde.


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

Suuns - Zeroes QC (Secretly Canadian/Konkurrent)
Suuns levert met Zeroes QC een spannende plaat op die soms naar jaren '80 wave neigt maar vooral heel erg van nu is. Spannende ritmes en vocalen, dreigende en scheurende gitaren van tijd tot tijd. Poppy en arty-farty tegelijkertijd, heel goed dus.

Teebs -  Ardour (Brainfeeder/PIAS)
Weer een hele mooie, warme, dromerige electronische plaat op het Brainfeederlabel van Flying Lotus. Veel korte, sfeervolle, instrumentale tracks en een track met de fraaie zang van Gaby Hernandez (een van de muzes van het Brainfeeder label).

DJ Nate - Da Track Genious  (Planet Mu/Konkurrent)
DJ Nate is de piepjonge Nathan Clark uit Westside Chicago. 'Da Trak Genius' is een compilatie van zogenaamde Footwork tracks, een speciale sound die zijn wortels heeft in de Chicago house en ghetto house, maar ook veel hiphop-elementen bevat. Speels, springerig en opzwepend met veel foute samples en goede beats.


SANDER KERKHOF DRAAIT:

Jamie Woon - Night Air (Candent Songs)
De Engelse zanger/producer Jamie Woon heeft twee jaar gesleuteld aan Night Air. De sfeer die Woon oproept is die van een eenzame rit of slentertocht door nachtelijk Londen. Een makkelijke omschrijving? Burial met vocals. Ook heel mooi in de Ramadanman mix. Muziek die die de ingevallen herfst draagbaar maakt.

DJ Nate - Da Track Genious  (Planet Mu/Konkurrent)
De 20-jarige Nathan Clark schijnt in Chicago de prins, koning en keizer te zijn van een nieuwe, bass heavy hiphopghettohouse-stijl die 'footwork' heet. Algehele geniale chaos in 25 tracks op Da Trak Genious. Opgefokte 808 drums, gepitchte r&b samples, diepe bassen + van overal bij elkaar gejatte acapellas van Lil Wayne tot Carly Simon en Marvin Gaye. Met dank aan het altijd oplettende Britse Planet Mu label. Wel benieuwd hoe de footwork massive hier in de windy city op danst.

Moss - Kisses Suzuki (Tribute to Scram C Baby)
Eén van mijn favoriete Scram C Baby klassiekers (uit 1997) omgebouwd van een vrolijke popsong tot een slepende affaire. Ingeblikte violen, hamerende baslijn. Eigenzinnig maar toch herkenbaar. Wat wel opvalt is Marien Dorleijn de passage over die gaat over 'a boat on a river' heeft overgeslagen. Een late 90's Request favoriet, kan zo op de lijst voor volgend jaar.


INGMAR GRIFFOEN DRAAIT:

Suuns - Zeroes QC (Secretly Canadian/Konkurrent)
Dekselse, spannende plaat die hier ongegeneerd en met veel succes geplugd werd. Op het debuutalbum doet de band uit Montreal hele rare dingen met elektronica, noise, drones, psychrock en wat eigenlijk niet. Dat dat niet ontspoort is kunst.

AC Berkheimer - We Tell Them Tonight (Subroutine)
In vergelijking tot het sterke debuut album heeft het Rotterdamse AC Berkheimer de sound wat verfrist, wat toegankelijker gemaakt. De fraaie pijlers staan nog fier overeind: shoegazepop, noiserock en de ijle vocalen van Gwendolien Douglas.

Krach, Heist, The Bohemes & Kashmere Hakim @Popronde
Feest met veel gratis muziek @Popronde Utrecht, uiteraard aftrappend met het Hollandse Nieuwe podium in EKKO. Na de degelijke stoner van Heist (die nog gezicht mist) speelt Krach de tent wel vol en redelijk plat met een set van rock tot electro. Songwriter Kashmere Hakim heeft ondanks mooie folk moeite Springhaver stil te krijgen. In Cafe De Stad zorgt The Bohemes juist gretig voor rumoer, als een jonge harder rammelende Libertines. Vanavond is de Popronde in Arnhem, morgen wacht Den Haag!


REINIER BRUIJNE DRAAIT:

Kensington live in Desmet, Amsterdam (13 OKT '10)
Lekkere technische rock uit Utrecht. Doet soms denken aan Arctic Monkeys en zou ook niet misstaan op London Calling.
Zelf zien? Dat kan.

Wombats live in Desmet, Amsterdam (13 OKT '10)
Maar liefst 12 nummers in een klein uur waren afgelopen woensdagavond te zien tijdens 3VOOR12 Presenteert... The Wombats. 8 Oude & 4 nieuwe. Wombats denderen in volle vaart moeiteloos door oud & nieuw feel good materiaal heen. En dat met slechts 3 man. Binnenkort te zien op 3VOOR12TV!

AFZIEN?! - Pim Verlaek & Arjon Dunnewind over Daybroke - Sabotage
Eindelijk krijgt het TAX-fonds een gezicht bij de bespreking van de door Tim Smit gemaakte special FX videoclip voor Daybroke. Clipwaardering: een 8 en een 9.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12