3VOOR12 Draait (40): The Walkmen, Lucky Fonz III, Kings of Leon 3VOOR12 Draait (40): The Walkmen, Lucky Fonz III, Kings of Leon

De favorieten van de redactie

, Redactie 3VOOR12

3VOOR12 Draait (40): The Walkmen, Lucky Fonz III, Kings of Leon

De favorieten van de redactie

Redactie 3VOOR12 ,

Wat een week, het regent releases. 3VOOR12 is nog altijd vol van The Walkmen, vol lof over Lucky Fonz III en zijn eerste Nederlandstalige album, over de nieuwe Kings Of Leon en ook Antony & the Johnsons, Sufjan Stevens en Belle & Sebastian scoren punten.

De favorieten van de redactie

Elke week vragen we de presentatoren en redacteuren van 3VOOR12 welke drie cd's, tracks, mp3's of concerten de meeste indruk maakten. Als de keus maar goed wordt toegelicht. Op vrijdag publiceren we de gehele lijst en destilleren er, op basis van de meest enthousiasmerende teksten, ook nog eens een top 10 uit. Een kijkje in de iPods, cd - spelers en harde schijven van 3VOOR12.


Luister hier naar 3VOOR12 Draait in audio. Nu ook als podcast en op Spotify. 3VOOR12 is ook op Last.fm en Twitter.

3VOOR12 Single van de week
Black Keys - Everlasting Love (V2)

3VOOR12 Album van de week

Kings Of Leon - Come Around Sundown (Sony)

3FM Megahit
Pink - Raise Your Glass (Sony)


DE TOP 10:

1.
Lucky Fonz III - Hoe Je Honing Maakt (album, TopNotch/Universal)
"Zelfs Kempi is fan van Lucky Fonz III. Hoe Je Honing Maakt staat vol liedjes van ontroerende eenvoud, met af en toe een slimme zin waar je even op kunt kauwen." (Atze de Vrieze)
"Opeens viel bij mij het kwartje: Lucky Fonz III is op zijn nieuwe plaat de Nederlandstalige Jonthan Richman geworden." (Stephan van Peursem)

2. The Walkmen - Lisbon (Bella Union/V2)
"Vanaf dit weekeinde eindelijk uit in Nederland! Een van de mooiste en warmste platen van het afgelopen jaar." (Stephan van Peursem)
"Deze prachtige plaat is redactiebreed in de armen gesloten. De kwartjes blijven vallen, zoals de plaat digitale rondjes blijft draaien." (Ingmar Griffioen)

3. Kings Of Leon - Come Around Sundown
"Vol passie de strijd aan met de elementen op deze nieuwe cd die met iedere draaibeurt beter wordt. Vanaf morgen op de Luisterpaal." (Willem van Zeeland)
"Mooi geproduceerd album: Wijds geluid, goed gebalanceerde mix." (Reinier Bruijne)

4. Antony & The Johnsons - Swanlights (Konkurrent)
"Wederom prachtig en met Thank you for your love als single gelukkig ook iets lichtvoetiger." (Bart Snoeren)

5.
Sufjan Stevens - The Age Of Adz (Asthmattic Kitty/Konkurrent)
"Sufjan Stevens heeft een nieuwe speelgoeddoos vol elektronica, autotune en heel veel muzikanten. Spannend, uitdagend, soms over de top en vaak heel erg goed." (Stephan van Peursem)

6. De Luisterpaal
"Weer een monsterlijke Luisterpaalweek met onder andere: Belle & Sebastian, Sufjan Stevens, Anthony & the Johnsons, The Walkmen, Lucky Fonz III, Mark Ronson.... En dit weekend komen er nog twee verrassingen op!" (Derek van Winsen)

7. Belle & Sebastian - Write About Love (single, RoughTrade/Konkurrent)
"De dames en heren van B&S laten weer horen dat ze als geen ander hele goede popliedjes met inhoud schrijven." (Bart Snoeren)

8.
Diverse artiesten - F*>k Dance, Let's Art (album, !K7)
"18 Amerikaanse underground-acts klinken heel verschillend, maar zijn ook allemaal eigenzinnig en op zoek naar een nieuw geluid. Belangrijkste gemene deler: de synthesizer als basisinstrument. Met o.a. Bear In Heaven, oOoOO, Small Black en Toro Y Moi." (Atze de Vrieze)

9.
Pete Philly - Open Loops
"Wat een tof project: iedere week een track. Gratis. En de kwaliteit van de eerste track (Encore Une Fois) staat buiten kijf!" (Tomas Delsing)

10.
Goose - Synrise
"Heerlijke vette tracks en terecht voorprogramma van Underworld op 18-11 in de HMH. Registratie van 22 september nu te zien op 3VOOR12TV." (Reinier Bruijne)


DE LIJSTJES:ATZE DE VRIEZE DRAAIT:

Diverse artiesten - Future Bass (album, SoulJazz/Munich)
SoulJazz strikes again. Het Britse label maakt al jaren indruk met ijzersterke reggae, postpunk en soulcompilaties, maar af en toe richten ze hun blik op de toekomst. Future Bass is post-dubstep, post-house en post nog een heleboel, maar vooral heel erg goed. Sterke tracks van Coki, V.I.V.E.K., Ginz, Four Tet en Black Chow.

Lucky Fonz III - Hoe Je Honing Maakt (album, TopNotch/Universal)
Zelfs Kempi is tegenwoordig fan van Lucky Fonz III, en waarom ook niet? Hoe Je Honing Maakt is zijn eerste Nederlandstalige album, vol liedjes van ontroerende eenvoud, met af en toe een slimme zin waar je even op kunt kauwen. Niet iedereen zal de overstap naar de eigen taal met Lucky Fonz mee maken, ik wel. Check ook de een op een sessies, waarin Lucky voor zijn kleinste publiek ooit zo'n beetje heel zijn nieuwe album speelt.

Diverse artiesten - F*>k Dance, Let's Art (album, !K7)
Brian Eno verzamelde ooit een aantal bands uit de New York underground op een compilatie, en noemde ze no wave. Goede compilaties zijn er om rode lijnen te laten zien, en kunnen zomaar een nieuwe genrenaam groot maken. Dat doet F*>k Dance Let's Art. De 18 Amerikaanse underground-acts klinken heel verschillend, maar ze hebben ook overeenkomsten. Ja, ze zijn allemaal eigenzinnig en op zoek naar een nieuw geluid, maar de belangrijkste gemene deler: de synthesizer als basisinstrument. Met o.a. Bear In Heaven, oOoOO, Small Black en Toro Y Moi.


BART SNOEREN DRAAIT:

Antony & The Johnsons - Swanlights (Konkurrent)
Wederom prachtig en met Thank you for your love als single gelukkig ook iets lichtvoetiger.

Belle & Sebastian - Write About Love (single, RoughTrade/Konkurrent)
En wederom laten de dames en heren van B&S horen dat ze inmiddels als geen ander hele goede popliedjes met inhoud schrijven.

Tensnake - Comacat (single, NEWS)
Veel lulliger kun je melodielijntjes niet maken, maar oh zo slim gedaan


TOMAS DELSING DRAAIT:

Shaking Godspeed - Awe (album, Suburban)
Vuige bluesrock uit de Achterhoek van de "nieuwe" band van Wout Kemkens. In de omschrijving horen veel cliche-verwijzingen naar zweet, bier en mannen met lang haar.

Protest tegen cultuurbezuinigingen op Malieveld (Den Haag, 8-10-10)
Als kind van mijn tijd heb ik nooit de barricades op gehoeven. Toch is het goed om te zien dat dat wel nog kan. Een succesvolle protest-aksie tegen de bezuinigingsplannen. Opgezet via "feesboek", dat dan weer wel...

Pete Philly - Open Loops
Wat een tof project: iedere week een track. Gratis. Voor vrienden. En laat je niet voor de gek houden: de kwaliteit van de eerste track (Encore Une Fois) staat buiten kijf! Ook hier geldt het motto van een bepaald dagblad: "gratis, maar niet goedkoop."


STEPHAN VAN PEURSEM DRAAIT:

The Walkmen - Lisbon (Bella Union/V2)
Vanaf dit weekeinde eindelijk uit in Nederland! Een van de mooiste en warmste platen van het afgelopen jaar. Beklemmend, intens, meeslepend zonder dat er een noot teveel wordt gepeeld

Sufjan Stevens - The Age Of Adz (Asthmattic Kitty/Konkurrent)
Sufjan Stevens heeft een nieuwe speelgoeddoos vol elektronica, autotune en heel veel muzikanten. Sufjan probeert nieuwe wegen in te slaan zonder zijn oude roots te verloochenen. Spannend, uitdagend, soms over de top en vaak heel erg goed.

Lucky Fonz III - Hoe Je Honing Maakt (album, TopNotch/Universal)
Opeens viel bij mij het kwartje: Lucky Fonz III is op zijn nieuwe plaat de Nederlandstalige Jonthan Richman geworden. Dezelfde naïviteit, hetzelfde popgevoel en je weet nooit of hij goudeerlijk is of dat hij een loopje met je neemt. Ik word er vrolijk van.


DEREK VAN WINSEN DRAAIT:

Kanye West - Power op SNL

Hij is an arrogant mother fucker maar dit is toch wel een briljante uitvoering van zijn hit Power. Ik ben wel erg benieuwd geworden naar het album dat 'My Dark Twisted Fantasy' gaat heten en op 22 november uit gaat komen.

De Luisterpaal
Ik kan hier wel weer als altijd 1 of 2 albums belichten maar daar doe ik de Luisterpaal en Mr. Luisterpaal tekort mee. Het is gewoon weer een monsterlijke deze week met onder andere: Belle & Sebastian, Sufjan Stevens, Anthony & the Johnsons, The Walkmen, Lucky Fonz III, Mark Ronson, Gonjasufi en zoveel meer. En dit weekend komen er nog twee verrassingen op!

Eels live vanaf Pukkelpop (12 oktober om 21:30 uur)
In België kan het! Aanstaande zondag is daar de show die Eels gaven op Pukkelpop intergraal te zien op de Canvas. En dat ook nog op een Christelijke tijd!


INGMAR GRIFFIOEN DRAAIT:

Thus:Owls @ EKKO, Utrecht, 07-10-10
Heel intens en bij vlagen intiem concert van de Zweedse groep op de plek waar het allemaal begon. Simon Angell (gitarist Patrick Watson) en Erika (Loney, Dear) ontmoetten elkaar in EKKO en zijn nu getrouwd. De echtelieden spelen zo orgastisch dat je je afvraagt hoe en wanneer die nummers tot stand zijn gekomen. Helaas wel Bird On The Wire gemist, maar....

Ep-presentatie Tududuh, met ook Bird On The Wire en Lost Bear @ Rood|Noot, Utrecht, 02-10-10
...dat Amsterdamse trio bekoorde ons zaterdag al met mooie folksongs, passend begeleid op philicorda, rootsy gitaar, drums en harmonica. Lost Bear speelde na drie maanden weer samen en het nieuwe materiaal was opwindend maar wat onvast. Tududuh is het solo-project van Ronald Straetemans (ex-Glenister), die nu met een goede band catchy popliedjes met een Britse inslag maakt.

The Walkmen - Lisbon (album Bella Union/V2)
Collega @stephanvanp hoefde niet heel lang aan te dringen - hij deed het toch keer op keer - voordat deze prachtige plaat redactiebreed in de armen werd gesloten. De kwartjes blijven vallen, zoals de plaat digitale rondjes blijft draaien.


WILLEM VAN ZEELAND DRAAIT:

Kings Of Leon - Come Around Sundown
De Kings Of Leon gaan vol passie de strijd aan met de elementen op deze nieuwe cd die ik tot nu toe met iedere draaibeurt beter vind worden. Vanaf morgen op de Luisterpaal.

The Arcade Fire - We Used To Wait
Wat een geweldig nummer, wat een geweldige clip en wat heerlijk dat we hem de hele week als Megahit mochten horen op 3FM.

Public Enemy - Fear Of A Black Planet
Vanwege het CDA-congres, moest ik ineens weer denken aan die ene keer in mijn leven dat ik in de Rijnhal in Arnhem was: in 1990 voor een concert van Public Enemy ter gelegenheid van hun Fear Of A Black Planet-tour. Een toepasselijke plaat in dit verband, meteen nog maar eens gedraaid. Including the hitsingles Fight The Power en Welcome To The Terrordome.


REINIER BRUIJNE DRAAIT:

Goose - Synrise
Can't be stopped now! - Heerlijke vette tracks en terecht voorprogramma van Underworld op 18 november in de HMH. Registratie van 22 september j.l. nu te zien op 3VOOR12TV.

Jamaica - No Problem
Grappige hoekige 80's sound uit Parijs die doet denken aan Belgische bands zoals Balthazar. Vooral de single 'I Think I Like U2' is erg aanstekelijk. Was ook op 22 september te zien bij Club 3VOOR12 en nu dus ook op 3VOOR12TV.

Kings Of Leon - Come Around Sundown
Mooi geproduceerd album: Wijds geluid, goed gebalanceerde mix. Nummers zijn niet echt verrassend en over het algemeen vrij rustig en ingetogen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12