Zang wordt steeds belangrijker voor DeWolff Zang wordt steeds belangrijker voor DeWolff

"We hebben nu een lichtman, zodat de lichten tegelijkertijd uitgaan met de muziek"

, Tekst en foto Pierre Oitmann

Zang wordt steeds belangrijker voor DeWolff

"We hebben nu een lichtman, zodat de lichten tegelijkertijd uitgaan met de muziek"

Tekst en foto Pierre Oitmann ,

De Limburgse band DeWolff is de jongste band ooit die op Pinkpop speelde. Het rocktrio dat zich laat inspireren door psychedelica en sixtiesrock rent van hot naar her voor interviews en optredens. Zanger en gitarist Pablo van de Poel spreekt met 3VOOR12.

"We hebben nu een lichtman, zodat de lichten tegelijkertijd uitgaan met de muziek"

Een van de drie Limburgse bands die dit weekend op Pinkpop spelen is DeWolff. DeWolff is ook de jongste band ooit die op Pinkpop speelde. Het rocktrio dat zich laat inspireren door psychedelica en sixtiesrock rent van hot naar her voor interviews en optredens. Zanger en gitarist Pablo van de Poel spreekt met 3VOOR12.

WAT IS HET BELANGRIJKSTE DAT JE DEZE WEEK GEDAAN HEBT?
"Nieuwe snaren op mijn gitaar gelegd. Nee, het belangrijkste dat ik heb gedaan is geoefend met zingen, vooral op zuiverheid. Zang wordt steeds belangrijker."

WIE OF WAT MIS JE HET MEEST OP TOUR?
"Ik zat sinds mijn twaalfde bij INFA en sinds mijn zestiende bij DeWolff. Uitgaan heb ik dus eigenlijk nooit gedaan, maar ik mis dat ook niet. We zijn altijd op pad met een geluidsman en onze manager en dat is supergezellig."

DIT FESTIVAL HEET PINKPOP EN P!NK IS TEVENS ÉÉN VAN DE OPTREDENDE ARTIESTEN. ALS JE HET FESTIVAL NAAR EEN ANDERE ACT MOCHT VERNOEMEN, WELKE ZOU DAT DAN ZIJN?
"Triggerpop!"

P!NK VLIEGT TIJDENS HAAR OPTREDEN DOOR DE LUCHT. WAT DOE JIJ OM INDRUK TE MAKEN OP JE PUBLIEK?
"We gaan waarschijnlijk op een paar festivals nieuwe nummers spelen. Met nummers die je al duizend keer gespeeld hebt, gaat het op een gegeven moment heel makkelijk. We hebben nu wel een lichtman, zodat de lichten tegelijkertijd uitgaan met de muziek. Ik hou me daar zelf niet echt mee bezig."

WAT IS JE MEEST BIZARRE FESTIVALERVARING?
"De eerste keer dat ik gecrowdsurft heb! Ik werd drie rondjes door het publiek rondgedragen."

WAT IS HET GROOTSTE FESTIVALANTHEM VAN DE LAATSTE TIEN JAAR?
"Woman van Wolfmother. Als iedereen dat meezingt krijg ik kippenvel. Maar niemand kan dat meezingen, want het is veel te hoog. Jammer dat Wolfmother niet kan, maar Triggerfinger is een goede vervanger. Al kun je Triggerfinger wel voor minder geld zien dan Wolfmother."

RAMMSTEIN HEEFT EEN LIMITED EDITION BOXSET GEMAAKT MET DILDO'S VAN HUN EIGEN PENIS. WAAR ZOU JIJ OOIT EEN SPECIAL EDITION MEE WILLEN MAKEN?
"Van die wobbleheads. Die poppetjes met die bewegende hoofdjes en dan van ons drieën. Voor op de hoedenplank van je auto."

Meer DeWolff op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/DeWolff.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12