Roy Santiago moet het zonder Tim Vanhamel doen Roy Santiago moet het zonder Tim Vanhamel doen

Maar vindt hulp in trits Nederlandse muzikanten

, Fiona Fortuin

Roy Santiago moet het zonder Tim Vanhamel doen

Maar vindt hulp in trits Nederlandse muzikanten

Fiona Fortuin ,

De bedoeling was dat Tim Vanhamel mee zou doen op het nieuwe album van Roy Santiago. Dat gaat niet door. Maar in plaats daarvan heeft de singer-songwriter een mooie groep Nederlandse muzikanten om zich heen weten te verzamelen. “Voor zij die mij al kennen, zal het een verrassende plaat worden. De muziek is opgewekt in plaats van somber.”

Maar vindt hulp in trits Nederlandse muzikanten

“Ik was van plan een diverse plaat te maken. Dat is gelukt. Voor zij die mij al kennen, zal het album verrassend klinken. De muziek is opgewekt in plaats van somber.” Singer-songwriter Roy Santiago is klaar met de opnames van zijn nieuwe album in de Belgische studio Jezus. Hij reist nu wekelijks naar Schaarsbergen waar hij in de studio van Xavier Teerling (bassist The Gospel)  zich bezighoudt met de laatste dingen. "Die zit in een oud opleidingscentrum van de Koninklijke Luchtmacht. De ruimte is te gek.” 

De laatste keer dat 3VOOR12 met Santiago sprak, was er sprake van een bezoek van Tim Vanhamel (Millionaire) aan de studio. “Beide afspraken zijn helaas niet doorgegaan”, vertelt hij. Hoewel Santiago dit betreurt, is het gemis niet heel groot. In Nederland heeft hij een trits muzikantenvrienden uitgenodigd. “Ik wilde graag de kwaliteiten van zij die ik goed op mijn album laten horen.” Onder meer doen mee aan het album Tim van Delft (drummer De Staat), Lea Kliphuis, Chantal Acda, Milena Eva (Goslink, The New Earth Group) en Sjors van der Meulen (The Kevin Costners).

In augustus gaat Santiago voor de eindmix de studio in van Frans Hagenaars. “Hij heeft gewerkt met Metal Molly en Evil Superstars, net als Pascal Deweze van studio Jezus. Ik heb veel goeds over hem gehoord. De platen waaraan hij heeft meegewerkt, behoren tot de besten van Nederland. Zoals Seaborn West van Daryll-Ann. Dat album is geweldig.”

Daarna zal Santiago contact zoeken met labels. In tegenstelling tot zijn vorige albums, zal hij de nieuwe plaat niet in eigen beheer uitbrengen. “Niet eerder heb ik zoveel tijd en energie in de muziek gestoken. Ik ben hard voor mezelf geweest, wilde het mezelf niet te makkelijk maken. Die aanpak voelt goed, dus hoop ik dat het album ook goed kan worden uitgebracht.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12