Hilversum grijpt in bij poppodium De Vorstin Hilversum grijpt in bij poppodium De Vorstin

Gemeente biedt poppodium bemiddelaar aan

, Casper Sikkema

Hilversum grijpt in bij poppodium De Vorstin

Gemeente biedt poppodium bemiddelaar aan

Casper Sikkema ,

De gemeente Hilversum heeft Atze Sytsma naar voren geschoven als bemiddelaar bij poppodium De Vorstin. Sytsma heeft een maand de tijd om een rapport over de huidige situatie op te stellen. Hiermee hoopt gemeente Hilversum zo snel mogelijk de aanhoudende problemen rond het nieuwe popodium onder controle te krijgen. Wanneer De Vorstin de deuren officieel zal openen, is nog steeds onduidelijk.

Gemeente biedt poppodium bemiddelaar aan

De gemeente Hilversum heeft ingegrepen in de bestuurlijke chaos waarin poppodium De Vorstin sinds maart verkeert. Nadat in maart de directie werd vervangen en het personeel in opstand kwam, is het nooit meer echt rustig geweest rond het nieuwe poppodium.  Door een bemiddelaar aan te bieden, hoopt de gemeente zo snel mogelijk een oplossing te vinden voor het plaatselijke hoofdpijndossier. Ondanks de aangeboden hulp, benadrukt woordvoerder José Groothuis dat de gemeente weinig kan doen. “Wij kunnen De Vorstin op dit moment alleen de juiste smeerolie aanbieden, het podium zal zelf tot een oplossing moeten komen.” 

Het grootste probleem voor de Vorstin is dat op dit moment de begroting nog niet sluitend is. Zonder een sluitende begroting staan alle plannen op losse schroeven. Groothuis: “De begroting voor een poppodium is altijd erg gecompliceerd. Er zijn ontzettend veel verschillende en lastig in te schatten kostenposten. Met alleen aannames kunnen wij als gemeente weinig. De subsidie wordt pas vrijgegeven als de begroting volledig sluitend is, het gaat tenslotte wel om gemeenschapsgeld. Voor de Vorstin is het dus eerst zaak de begroting op orde te krijgen, daarna kunnen we ook meer subsidiezekerheden geven.” 

Hoewel de Gooi-en Eemlander berichtte over nieuw uitstel van de opening,  kan de gemeente daar volgens Groothuis nog niks over zeggen. “Op dit moment is het vooral zaak om uit te zoeken wat de problemen zijn. Hopelijk zorgt het rapport van Sytsma daarvoor.” Bemiddelaar Sytsma heeft als bestuurder en ad-interim bij het Utrechtse Muziekcentrum Vredenburg een ruime ervaring in de culturele sector. Zijn rapport zal niet alleen aan het bestuur van De Vorstin worden aangeboden, ook de gemeenteraad zal een afschrift van zijn bevindingen ontvangen.“

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12