Gitaar DeWolff in goede handen Gitaar DeWolff in goede handen

Vanger (17): "De mooiste dag van m'n leven"

, Tekst Geert Smeets, foto's Erik Luyten

Gitaar DeWolff in goede handen

Vanger (17): "De mooiste dag van m'n leven"

Tekst Geert Smeets, foto's Erik Luyten ,

Doorgaans gooien muzikanten met plectrums of met drumsticks. Pablo van DeWolff denkt daar anders over. Hij is zo dankbaar voor dit Pinkpop-optreden dat hij een fan beloont met zijn gitaar.

Vanger (17): "De mooiste dag van m'n leven"

Doorgaans gooien muzikanten met plectrums of met drumsticks. Pablo van DeWolff denkt daar anders over. Hij is zo dankbaar voor dit Pinkpop-optreden dat hij het publiek beloont met zijn gitaar. De zeventienjarige Jorrit Duininck uit Goes is de gelukkige vanger. Al ging dat niet zonder slag of stoot.

"Ik ving de gitaar, maar naast mij stond nog iemand die hem ook vastgreep. Ik ving dat instrument als eerste op, na het laatste nummer The Thrills That Come Along With The Landing of a Flying Saucer. De security vroeg wie de gitaar als eerste in zijn handen had. Ik kon mijn tranen bijna niet meer in bedwang houden, waardoor die securitygast overtuigd was."

Gelukkig maar, want Jorrit is een toegewijde fan. De gitaar, een Danelectro, had niet in betere handen kunnen vallen. "Ik heb DeWolff op 3VOOR12 ontdekt. Ik was meteen verkocht. Dat eerste ep'tje heb ik inmiddels zwart gedraaid. Het zijn vooral die riffs, ogenschijnlijk simpel maar zo ontzettend goed verzonnen."
Zelf speelt Jorrit ook in een bandje. Gold & Seaweed vonden we zo'n vet nummer dat we dat meteen in onze setlist opnamen."

Pablo riep aan het einde van de show: "Dit is de mooiste dag van mijn leven!"
"Nou," zegt Jorrit, "dat geldt ook voor mij!"

Meer DeWolff op Pinkpop 2010 op http://pinkpop.vpro.nl/event/DeWolff.html

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12