Datum lancering Spotify 'niet bevestigd' Datum lancering Spotify 'niet bevestigd'

Deal met Buma/Stemra nog niet rond, Spotify betwist uitstel

, Ingmar Griffioen

Datum lancering Spotify 'niet bevestigd'

Deal met Buma/Stemra nog niet rond, Spotify betwist uitstel

Ingmar Griffioen ,

De datum van de lancering van Spotify in Nederland is niet zeker. De Zweedse online muziekdienst opende vorige week een kantoor in Nederland, maar Hoofd Communicatie Jim Butcher kan de eerdergenoemde lanceringsdatum van 18 mei niet bevestigen. "Er is absoluut geen uitstel, we hebben alleen nog geen datum vaststaan."

Deal met Buma/Stemra nog niet rond, Spotify betwist uitstel

De datum van de lancering van Spotify in Nederland is niet zeker. De Zweedse online muziekdienst opende vorige week wel een kantoor in Nederland, maar is nog in gesprek over een licentie-deal met Buma/Stemra. Buma verwacht pas over twee weken meer duidelijkheid, Spotify bestrijdt dat het tot uitstel komt. Hoofd Communicatie Jim Butcher kan de eerdergenoemde lanceringsdatum van 18 mei echter niet meer bevestigen: "Er is absoluut geen uitstel, we hebben alleen nog geen datum vaststaan."

Entertainment Business meldt vandaag dat de lancering van Spotify twee weken vertraging heeft opgelopen en citeert Antoinette de Ridder, communicatie- en pr-manager van Buma/Stemra, die zegt dat de lancering afhangt van de gesprekken en niet te verwachten dat Spotify zal starten zonder een sluitende auteursrechtendeal met Buma.

De Ridder zegt nu: "Ik ga niet over de lancering, dat moet je aan de Zweden vragen. We zijn echter nog in gesprek over de licentiedeal. Ik verwacht wel over twee weken meer te kunnen zeggen over wanneer de deal is afgerond. De verwachting is zeker wel dat we er uit komen. Er wordt intensief gesproken over rechten, licenties en muziek, zaken waar wij veel ervaring mee hebben. Het kost alleen altijd wat meer tijd om het op papier te zetten."

Jim Butcher zegt niet te begrijpen waar het gerucht over uitstel vandaan komt. "We zijn zeer blij te bevestigen dat Spotify snel naar Nederland komt. We zullen verdere details bekendmaken als de lancering dichterbij is."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12