Dance-Tunes lanceert Spotify voor danceliefhebbers Dance-Tunes lanceert Spotify voor danceliefhebbers

Met daarbij onbeperkt downloads voor een vast bedrag per maand

, Fiona Fortuin

Dance-Tunes lanceert Spotify voor danceliefhebbers

Met daarbij onbeperkt downloads voor een vast bedrag per maand

Fiona Fortuin ,

Downloadshop Dance-Tunes breidt uit. Nu kun je bij Dance-Tunes alleen nog tracks tegen betaling downloaden, maar vanaf het najaar start de site met drie nieuwe businessmodellen. Zo wordt het mogelijk om muziek gratis, maar dan met reclame tussendoor, of tegen betaling onbeperkt downloaden.

Met daarbij onbeperkt downloads voor een vast bedrag per maand

Downloadshop Dance-Tunes breidt uit. Nu kun je bij Dance-Tunes alleen nog tracks tegen betaling downloaden, maar vanaf het najaar start de site met drie nieuwe businessmodellen. Zo wordt het mogelijk om muziek gratis te streamen. Tussen de tracks zijn dan wel reclameboodschappen te horen. Voor 6,99 euro per maand vallen de reclames tussendoor weg, maar zijn er nog wel enige restricties. Voor nog eens 3 euro meer kun je onbeperkt downloaden. Per download betalen blijft ook mogelijk.

De nieuwe muziekdienst heeft veel weg van streamingsite Spotify, die naar verluidt op 18 mei in Nederland wordt gelanceerd. “Het leek erop dat wij in Nederland als eerste met een dergelijke service zouden komen”, vertelt marketingmanager Roel Beerens van Dance-Tunes. “Het is toevallig dat we nu zo vlak achter elkaar met iets soortgelijks komen.”

Sinds Dance-Tunes vorig jaar een gebruiksvriendelijkere versie van de site opleverde, steeg het aantal bezoekers met 100%, weet Beerens te melden. “Dit is een volgende stap om de klant zelf te laten bepalen hoe ze de muziek tot zich wilt nemen. Bij ons zijn de hits de beste verkopers. Met de nieuwe modellen hopen we ook de drempel naar minder bekende acts te slechten.” 

Op dit moment zijn er bij Dance-Tunes rond de 600.000 tracks te koop. Beerens: “Ook wij hebben te maken met licentiedeals met labels. Graag willen we Strictly, Kompakt en Minus ook zover krijgen zich bij ons aan te sluiten. Zij ontbreken nu nog. Het is jammer dat de meesten een exclusieve deal met Beatport hebben, terwijl het toch in het voordeel van artiesten werkt wanneer zij op meer plekken te vinden zijn.”
 
Daarbij heeft Dance-Tunes een commerciële API gemaakt, zodat iedereen op zijn eigen site, zoals een weblog, tracks kunnen verkopen met de content van Dance-Tunes. “Je hebt een eigen ontwerp, maar de content kun je van ons gebruiken”, legt de marketingmanager uit. Een percentage van de inkomsten via de eigen webshop, moeten wel worden afgedragen. “Dat is geld voor onder meer servicekosten.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12